Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Theo Bos: 'Winnen neemt druk weg'

Maandag 26 mei 2014

Elite men - Theo Bos werd zondag in de straten van Rotterdam in de massasprint verslagen door Ramon Sinkeldam. Behalve teleurstelling was er ook bewondering bij de renner van Team Belkin voor deze prestatie. "Laten we eerlijk zijn, dat was een sterke sprint die hij hier neer zette."

Bos is zelf nog zoekende naar de absolute topvorm en bij zijn ploeg blijft men schaven aan zijn sprinttrein. Bij Giant-Shimano is de lead-out volgens Bos juist een troef. "Je ziet dat in die ploeg heel veel kennis over sprinten in huis is als gevolg van de massasprints van Marcel Kittel en John Degenkolb. Ik denk dat Ramon daar ook van profiteert hier. Voor ons is dat eveneens iets om van te leren. De concurrentie staat niet stil."

Nieuwe generatie

Binnen de eigen gelederen is ook een nieuwe generatie aan het opstaan. "Barry Markus heeft zich een aantal keren moeten opofferen in de Ronde van Turkije, terwijl hij ook in kansrijke positie was. Ook Moreno Hofland ontwikkelt zich sterk. Voor mij is het daarom van belang om te winnen, zoals ik in de World Ports Classic deed. Dat geeft vertrouwen bij mij en het team. Na de Ronde van Turkije moest ik in de evaluatie toch even sorry zeggen tegen de jongens die er alles aan gedaan hadden om mij te laten winnen. Als ik het dan niet afmaak, is dat jammer. Ik stapte gewoon met een rotgevoel uit die ronde. Maar herinnerde me ook dat ik een paar jaar geleden in de Ronde van Polen hetzelfde mee maakte en er toch weer stond in de Enco Tour. Ik heb daarom de logboekjes van toen erbij gehaald en in overleg met trainer Merijn Zeeman exact dezelfde route gevolgd richting deze periode als ik toen gedaan heb. Blijkbaar werkt dat nog steeds. Helemaal top was ik hier nog niet, maar dat hoop ik in de Ronde van Belgie weer te zijn. Dan is deze eindzege wel zo lekker om op zak te hebben. Winnen neemt de druk weg. Voor eventjes in ieder geval."

Foto: © ASO



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl