Mackaij wint Parel van de Veluwe

Woensdag 04 juni 2014

Women - Floortje Mackaij heeft de Parel van de Veluwe voor de vrouwen op haar naam gebracht. De eerstejaars renster van Giant-Shimano versloeg haar ploeggenote Sara Mustonen (tweede) en Roxane Knetemann van Rabo-Liv (derde) in de sprint.

Dit trio reed in de slotomlopen weg uit het peloton. De wedstrijd werd lang gedomineerd door een vlucht van het kwartet Janneke Ensing (Boels-Dolmans), Willeke Knol (Giant-Shimano), Monique van de Ree (Parkhotel Valkenburg) en Lotte van Hoek (Jan van Arckel). De laatste werd uiteindelijk als winnares van de prijs van de strijdlust op het podium geroepen, maar het kwartet werd in de polder achter Elburg ingerekend.

Bijzondere zege

Het publiek in Harderwijk zag bij het luiden van de bel de uiteindelijke nummers één, twee en drie weg rijden. In de stromende regen probeerde Mackaij zelf nog een keer weg te komen. "Sara Mustonen is in principe de snelste van ons twee, dus toen wilden we haar kaart uitspelen. Maar Knetemann liet in de sprint een gaatje vallen en toen ben ik vol doorgegaan. Geweldig natuurlijk om hier één en twee te worden." Het was voor de de Woerdense de derde zege van het seizoen. "Maar wel de eerste klassieker bij de elite-vrouwen, dus dat is zeker bijzonder. De aanpassing naar het hoogste niveau is me mee gevallen en ik hoop dit seizoen nog het één en ander te kunnen laten zien. Ik heb mijn pijlen vooral gericht op de Europese Kampioenschappen voor beloften-vrouwen. Daar hoop ik echt op mijn best te zijn."

Knetemann baalt


Roxane Knetemann zat in de slotfase met twee ploeggenotes van Giant-Shimano weg. "Maar ik wilde deze keer niet op een aanval mikken. Ik ben de afgelopen tijd al zo vaak op het laatst weer terug gehaald, dat ik het nu over een andere boeg wilde gooien" zei de Nijkerkse, verwijzend naar net niet geslaagde vluchtpogingen in onder meer de Ronde van Overijssel en vrijdag in de Boels Hills Classic. "Maar mijn sprint mislukte totaal en toen zat er nog niet meer in dan de derde plaats." De klassering die ze vorig jaar ook behaalde in deze bijna-thuiswedstrijd. "Na een zwaar koersweekeinde en twee zware trainingsdagen was ik hier zonder echte ambitie gestart. Maar als je de kans hebt voor de zege mee te doen, laat je dat natuurlijk nooit liggen. En zo eindig ik de koers toch nog met een podiumplaats."

Foto: © Sportfoto

29e Parel van de Veluwe:

1. Floortje Mackaij (Giant-Shimano) 130 km in 3.15.09, 2. Sara Mustonen (Zwe/Giant-Shimano), 3. Roxane Knetemann (Rabo-Liv), 4. Amy Pieters (Giant-Shimano), 5. Chantal Blaak (Specialized-Lululemon), 6. Nina Kessler (Boels-DOlmans), 7. Sabrina Stultiens (Rabo-Liv), 8. Maaike Polspoel (Bel/Giant-Shimano), 9. Romy Kasper (Dui/Boels-Dolmans), 10. Kim de Baat (Parkhotel Valkenburg)Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl