Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Koga verder met opleidingsploeg SEG Cycling

Dinsdag 24 juni 2014

Elite men - Koga stopt aan het einde van het jaar als naamsponsor van het Koga Cycling Team. Samen met manager Ton Welling gaat het Friese fietsenmerk met internationale exposure per 1 januari in zee met een nieuw opleidingsteam van de broers Berkhout van SEG Cycling.

De renners van het Koga Cycling Team zijn deze week ingelicht over het nieuws. Het Koga Cycling Team was de afgelopen jaren één van de toonaangevende continentale teams in Nederland. Wim Stroetinga bezorgde de ploeg in de afgelopen Olympia's Tour nog vier ritzeges. Het merk Koga wil zich door de verbintenis meer als opleidingsteam etaleren en richt zich op korte termijn niet op de sponsoring van een team op het hoogste niveau. In het verleden was men materiaalsponsor van het huidige Giant-Shimano. Bij de ploeg van de broers Berkhout zal men geen hoofdsponsor zijn. Martijn en Eelco Berkhout zijn zaakwaarnemers van renners als Bauke Mollema, Niki Terpstra en Tom-Jelte Slagter. Met hun team gaan zij de concurrentie aan met het Rabobank Development Team van de KNWU en het opleidingsteam van Giant-Shimano, dat per 1 januari ook meer Nederlanders aan zich wil binden. Shimano is overigens ook nu een partner van het team, net als kledingsponsor Zaes.

Nieuwe uitdaging

Teammanager Ton Welling ziet een nieuwe uitdaging in zijn rol als technisch eindverantwoordelijke bij het Seg Racing Team. "Het doet me pijn om afscheid te nemen van de renners van deze ploeg, een renner als Wim Stroetinga gaat mij natuurlijk na al die jaren na aan het hart. Maar Koga wilde al dat ik een nieuwe hoofdsponsor zocht voor mijn huidige ploeg. Eerlijk gezegd was ik het na al die jaren wel even beu om constant het budget rond te moeten maken voor een ploeg, daar gaat veel energie in zitten. Nu wordt dat budget beschikbaar gesteld vanuit Seg Cycling in samenwerking met enkele grote profploegen. Ik ben blij dat Koga mee is gegaan in dat verhaal." Welling ziet ook een sportieve uitdaging. "We hebben het hier over een internatonaal topteam voor beloften, -23 en misschien wel -25 in de toekomst, met renners die bijna rijp zijn om naar de profs te gaan. Je kunt dat vergelijken met hoe Rabobank vroeger de beste talenten, ook uit het buitenland, opleidde. Dat is een mooi avontuur waar ik de komende drie jaren mee aan de slag wil." Welling zegt dat de ploeg op Nederlandse licentie gaat rijden. "Dat betekent dat we minimaal vijf renners met een Nederlands paspoort zullen herbergen. Ik denk overigens dat het er ook niet veel meer zullen zijn. We gaan echt internationaal bezig met een team waar Engels de voertaal wordt." 

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl