Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nederlandse afvaardiging voor Jeugd Olympische Spelen

Dinsdag 01 juli 2014

National - Tijdens de Jeugd Olympische Spelen in het Chinese Nanjing komen vier Nederlandse wielrenners in actie. Wiebe Scholten, Niek Kimmann, Viviana van Hees en Lotte Eikelenboom vertegenwoordigen Nederland. 

Van 16 tot en met 28 augustus vinden de Jeugd Olympische Spelen voor de derde keer plaats. In de Chinese stad Nanjing komen jongeren tussen de 15 en 18 jaar oud uit op diverse onderdelen. De deelnemers dienen over goede allroud kwaliteiten te beschikken, omdat diverse disciplines aan bod komen. Bovendien dienen ze ook geboren te zijn in 1996-1997. Met BMX’ers Viviana van Hees en Niek Kimmann, MTB’er Wiebe Scholten en veldrijdster en wegrenster Lotte Eikelenboom wordt er een sterke selectie afgevaardigd naar China. 

Wedstrijdopzet

De wieleronderdelen worden op een unieke manier verreden. Zo vormen Scholten en Kimmann samen een team in de categorie junior mannen en komen Van Hees en Eikelenboom uit in de categorie junior vrouwen. Het team dat uiteindelijk de meeste punten vergaart op de onderdelen wegrace, tijdrit, mountainbike cross country, mountainbike eliminator en BMX keert uiteindelijk met de gouden medaille terug naar Nederland. Ook wordt er nog gestreden in de categorie gemengde estafette, waarbij Scholten, Kimmann, Van Hees en Eikelenboom samen proberen om zoveel mogelijk punten binnen te halen. Dit wordt tijdens de wegrace en een mountainbike cross country wedstrijd verreden in estafettevorm .

Foto: © Sportfoto



Eerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl