Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Giro Rosa: Van Vleuten in rood-wit-blauw naar roze

Vrijdag 04 juli 2014

Women - Annemiek van Vleuten heeft de openingstijdrit van de Giro Rosa op haar naam gebracht. De Nederlands kampioene tijdrijden wist in de twee kilometer korte rit tegen de klok de snelste tijd te realiseren. Haar ploeggenote Marianne Vos werd tweede.

Rabo-Liv domineerde sowieso deze tijdrit door de eerste vier plaatsen te bezetten in de stand. Pauline Ferrand Prevot werd derde, Anna van der Breggen vierde. Met Roxane Knetamann (zesde), Ellen van Dijk (negende) en Amy Pieters (tiende) eindigden nog drie Nederlandse dames in de topt 10. De vrouwengiro duurt nog ruim een week.

Van Vleuten gefocust

Annemiek van Vleuten was na afloop erg blij met haar roze trui. "Ik was gefocust op deze proloog. Ik weet dat ik hier niet voor het klassement kan rijden omdat er nog veel lange zware bergritten gaan komen. Dat roze pakken was vandaag mijn kans, daar ging ik voor. Maar ik wist niet of ik op die basaltblokken hier ook mijn power kwijt kon. Maar blijkbaar lukte dat wel. Ik had één slechte bocht en was bang dat ik daar een seconde had laten liggen. Verder heb ik nergens ingehouden en verliep het perfect."

Van Dijk negende

Wereldkampioene tijdrijden Ellen van Dijk kwam  net op stoom toen de tijdrit alweer achter de rug was, de Amsterdamse geeft de voorkeur aan langere ritten tegen de klok. "Maar toch ben ik niet tevreden over deze tijdrit.Ik wilde in de proloog mee doen voor de overwinning, al wist ik dat het op zo'n korte afstand lastig zou worden. Gelukkig hebben we nog negen andere dagen om wat moois te laten zien hier in Italië."



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl