Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Tour: Mollema achtste in Sheffield

Zondag 06 juli 2014

Elite men - Vincenzo Nibali heeft de tweede etappe van de Tour de France gewonnen. De renner van Astana kwam met lichte voorsprong op een elite-groepje aan op de streep. Bauke Mollema reed attent mee en eindigde bij de eerste tien: achtste. In het klassement - waarin velen in dezelfde tijd staan - is hij zesde.

Mollema was ook de enige landgenoot die deze schifting overleefde.  Greg van Avermaet eindigde als tweede, Michael Kwiatkowski derde. “Ik houd een goed gevoel over aan vandaag”, aldus Mollema. “Ik finish tussen de andere klassementsmannen en dat ging eigenlijk vrij gemakkelijk. Ik wist dat ik de laatste steile klim van voren moest beginnen om aan de goede kant te zitten als er gaten zouden vallen. Dat lukte, aangezien de jongens me goed afzetten. Ik dacht in de finale ook nog even aan een aanval. Je weet dat je met een kleine groep altijd een kans hebt, maar toen ik op een gegeven moment wilde aangaan, raakte ik ingesloten en ging Nibali ervandoor. Ik gokte erop dat iemand anders het gat dicht zou rijden, maar dat gebeurde helaas niet.” 

Ten Dam verliest tijd

Laurens ten Dam was de afgelopen week niet helemaal fit, maar voelde zich zondag alweer een stuk beter. Met een 33e plaats en een tijdverlies van zestien seconden wist de Nederlander de schade te beperken."Op de laatste steile klim kon ik gewoon niet harder en werd ik gelost, maar zestien seconden is niet veel en hier kan ik mee verder. Ik voel me in ieder geval weer een stuk beter dan gisteren. Ik had hier een paar dagen geleden voor getekend. Ik hoop de komende dagen nog te verbeteren, zodat ik volgend weekeinde weer helemaal in orde ben.” 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl