Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Weening: ‘Gewoon zo hard mogelijk omhoog rijden’

Woensdag 03 april 2013

Elite men - Pieter Weening wacht vandaag een eerste grote test in de Ronde van het Baskenland. De Fries van Orica-GreenEdge staat tiende in het algemeen klassement, en zijn ploeg hoopt dat hij in de bergrit van vandaag met de besten meekan. ‘Ik weet alleen niet of ik op dit moment explosief genoeg ben.”

Het peloton moet vandaag in het Baskenland over vijf colletjes. De finish ligt op de Trapagaran, een col van tweede categorie. “De conditie is goed”, zegt Weening vanuit Spanje. “Ik ben de afgelopen weken op hoogtestage geweest, dus ik heb goed kunnen trainen. Alleen weet ik niet of ik op dit moment al explosief genoeg ben. Want het is natuurlijk al even geleden dat ik een wedstrijd heb gereden.”

Klassement
Weening eindigde eind februari als tweede in de Ronde van Langkawi. Orica-GreenEdge heeft voor het eindklassement in het Baskenland ook de kaarten op de Friese coureur gezet. “Ik hoop dat ik hier ook met de besten meekan. Maar het is even afwachten. De etappe van vandaag eindigt bergop, dat is niet echt mijn specialiteit. De opdracht is heel simpel: gewoon zo hard mogelijk naar boven rijden en dan zien we wel wat voor uitslag er uit komt rollen.”

Euforie
Zijn ploeg kon zich geen betere start wensen van de Ronde van het Baskenland. De eerste etappe werd – mede dankzij voorbereidend werk van Weening – gewonnen door Simon Gerrans, en dinsdag pakte Daryl Impey de tweede rit. “We zijn een ploeg van rittenkapers. Tot nu tot is dat goed gelukt. Van euforie is na die twee zeges op rij nog geen sprake, maar de sfeer binnen de ploeg is natuurlijk wel ontzettend goed.”

 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl