Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Olympia’s Tour bindt strijd aan met doping

Vrijdag 05 april 2013

Elite men - Olympia’s Tour is een samenwerking aangegaan met Bike Pure, een onafhankelijke organisatie die zich inzet voor schone wielersport. ‘We willen hiermee een duidelijk signaal afgeven’, aldus organisator Frank Boelé.

Het blauwe logo van Bike Pure is dit jaar onder meer te zien te zien op de witte leiderstrui van Olympia’s Tour. “We zijn een etappewedstrijd die zich richt op talenten, op jonge jongens die hun hele wielertoekomst nog voor zich hebben. Wij willen dat deze renners hun sport op een schone manier kunnen bedrijven, ook als ze de overstap maken naar de profs.”

Niet stilzitten
Olympia’s Tour wil in deze turbulente tijden, met veel dopingschandalen, verantwoordelijkheid nemen. “We kunnen ons gewoon houden aan de reglementen van de UCI en het daarbij laten”, zegt Boelé. “Maar wij willen nu juist iets extra’s doen, een signaal afgeven dat we actief bezig zijn met het schoner maken van onze sport.”

Rolmodel
Jetse Bol, winnaar van Olympia's Tour 2009 en 2011, is ook betrokken bij Bike Pure. "Hij is een van onze meest gewaardeerde en gevestigde rolmodellen", aldus Andy Layhe, voorzitter van Bike Pure. "De samenwerking met Olympia's Tour is daar het logische gevolg van."

Foto (c): Sportfoto

 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl