Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Pieter Weening: 'Dit soort ritten liegen niet'

Donderdag 04 april 2013

Elite men - Pieter Weening gaat in de Ronde van het Baskenland met de besten mee omhoog. De Fries van Orica-GreenEdge staat met nog twee ritten te gaan op de achtste plaats in het algemeen klassement. ‘Morgen goed doorkomen, en dan alles geven in de afsluitende tijdrit’, luidt zijn strijdplan.

Weening eindigde donderdag in de bergrit naar Eibar als achtste, op slechts zestien seconden van de Colombiaanse winnaar Nairo Quintana. Ook in de algemene rangschikking staat Weening achtste, een positie die hij graag vasthoudt. “Absoluut, dit is een grote koers waar een plaats in de top tien ontzettend belangrijk is. Je ziet mij niet meer in een vroege ontsnapping, ik ga er alles aan doen om mijn plek in het klassement te verdedigen.”

Nog twee dagen
Vrijdag staat nog een lastige etappe op het programma met liefst tien colletjes. “Het wordt zwaar, mede door het slechte weer. Vandaag was het ook koud en dat vreet toch energie. Maar ik heb natuurlijk weinig te klagen over mijn vorm. Etappes zoals die van vandaag, met finish bergop, liegen niet. Ik doe goed mee en heb nog maar heel weinig tijd verloren. De rit van morgen moet ik gewoon zo goed mogelijk zien door te komen en dan zaterdag gewoon alles geven in de tijdrit.”

Foto: © Tour de Langkawi

 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl