Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Houts gaat voor podiumplaats in Cape Epic

Dinsdag 19 februari 2013

Offroad - Rudi van Houts gaat volgende maand vol ambitie van start in de Cape Epic, de grootste meerdaagse mountainbike wedstrijd ter wereld. ‘We gaan voor het podium, het liefst nog met een etappezege erbij.’ De renner van Multivan-Merida rijdt net als drie jaar geleden aan de zijde van zijn ploeggenoot José Hermida.

Het wordt de derde keer dat Van Houts meedoet aan de achtdaagse wedstrijd in Zuid-Afrika. In 2007 eindigde hij met Bart Brentjens al eens derde, in 2010 reed hij met Hermida en won hij een etappe. “De Cape Epic wordt steeeds groter en belangrijker”, aldus Van Houts. “Er staan allemaal topteams aan de start en er valt ontzettend veel publiciteit te halen. Het wordt een enorme uitdaging.”

Van Houts doet niet ieder jaar mee aan de Cape Epic, omdat het niet altijd in de voorbereiding past op de andere wedstrijden in het seizoen. “Maar dit jaar beginnen de Wereldbekers pas weer eind mei. Er is genoeg tijd om te herstellen. En we zitten in een post-olympisch jaar, dan zie je dat iedereen net even wat losser is qua programma.

De Cape Epic wordt vereden van 17 tot en met 24 maart. Van Houts opent zijn seizoen zondag met de Andalucia Bike Race, ook een meerdaagse, die hij vorig jaar won. “Maar dit keer rijd ik er als voorbereiding op de Cape Epic.”

Binnenkort een groot interview met Van Houts op CyclingOnline.nl.

Foto-impressie van de teampresentatie van Multivan-Merida >>Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl