Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Boele en Lindenburg winnen eerste Ronde van Twente

Zaterdag 16 augustus 2014

National - Niels Boele heeft de eerste Pure Energie Ronde van Twente voor nieuwelingen gewonnen. Boele reed in de slotfase weg uit het peloton, verdedigde lang een voorsprong van twintig tellen en hield stand tot op de streep. Bij de junioren won Jim Lindenburg de sprint van een kopgroep

Bij de nieuwelingen bleef ook Gijs Meijer de sprintende meute voor in Enter, hij soleerde naar plek twee. David Dekker won de massasprint om plek drie. Boeles poging hield stand, waar daarvoor niemand veel ruimte had gekregen. "Ik probeerde of ik een gat kon slaan en toen dat lukte, ben ik er vol voor gegaan. Ik vertrouwde erop dat ik het kon volhouden als ze in het peloton zouden twijfelen. Toen ik niemand zag komen, wist ik dat ik goed gegokt had." 

Lindenburg overtuigend

Bij de junioren won Jim Lindenburg de sprint van een kopgroep van negen. De renner van De Jonge Renner bleef Dennis van Leeuwen (Westland WV) en Hartthijs de Vries (Ottoe Ebbens) voor. Na een mat koersbegin kwam in het laatste wedstrijduur de wind opsteken en toen ging de Pure Energie Ronde van Twente voor junioren ook leven. Twee rennners gaven de aanzet tot het ontstaan van de kopgroep en vervolgens maakten steeds meer sterke junioren de oversteek. Ook Lindenburg was bij de les. 'Als renners als Sjoerd Bax en Hartthijs de Vries aan gaan, dan kun je maar beter bij de les zijn. In de slotfase gaven de anderen me nog heel even ruimte, maar een solo in de slotkilometer zag ik niet zitten. Ik wachtte en zette alles op de sprint. Die tactiek werkte goed uit" aldus de renner die zijn eerste klassieke zege van het seizoen boekte.

Foto: © Sportfoto

Junioren:

1

Lindenburg, Jim

WV De Jonge Renner B

2:56:16

 

2

van Leeuwen, Dennis

WV Westland Wil VooruitA

z.t.

 

3

de Vries, Hartthijs

WV Wadro Otto Ebbens A

z.t.

 

4

Arentsen, Arjan

IJssel/Hanze/NoordwesthA

z.t.

 

5

Bax, Sjoerd

HSK Trias/GRCJvA/PedaalA

z.t.

 

6

Lenderink, Peter

WRV Peddelaars B

z.t.

 

7

van Wijk, Oscar

Viking Monkeytown KroonA

z.t.

 

8

Voogt, Danny

Viking Monkeytown KroonB

2:56:28

0:12

9

Visser, Eit

WV Woonexpo Kapenga A

2:57:04

0:48

10

Schelling, Jouke

Viking Monkeytown KroonA

2:57:08

0:52



Eerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl