Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Terpstra: ‘Kon energie sparen voor de sprint’

Zondag 07 april 2013

Elite men - Niki Terpstra bezorgde Nederland de eerste podiumplaats van het jaar in een grote klassieker. Natuurlijk kijkt hij tevreden terug op de Hel van het Noorden. ‘Ik heb bewezen dat deze wedstrijd me heel goed ligt.’

Terpstra zat tijdens de finale in een zetel. In de kopgroep van vier zaten twee van zijn ploeggenoten: Stijn Vandenbergh en Zdenek Stybar. “Ik zat daarachter en hoefde niets te doen. Ik kon mijn energie sparen voor de sprint. We zaten met drie man bij de eerste tien, dat was perfect.” Maar Vandenbergh en Stybar vielen terug doordat ze in aanraking kwamen met het publiek langs het parcours. "Eerst zag ik Stijn liggen op de grond”, aldus Terpstra. “En vlak daarna hoorde ik dat ook Zdenek problemen had. Ik bleef met toen maar focussen op de groep waarin ik zat.”

Sprinttraining
Vlak nadat Fabian Cancellara had afgerekend met Sep Vanmarcke won Terpstra op het velodrome van Roubaix de sprint om de derde plaats. “Ik heb de afgelopen winter heel veel op de baan gewerkt aan mijn sprint, dat heeft zeker gescheeld. Ik ben ontzettend blij met de derde plaats. Ik heb bewezen dat deze wedstrijd me heel goed ligt. Parijs-Roubaix is een van de gekste wedstrijden van de wereld, maar ook een van mijn lievelingswedstrijden.”

Foto (c): Omega Pharma QuickStep/Tim DeWaele

 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl