Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

MTB-concurrentie is blij met komst Marianne Vos

Maandag 08 april 2013

Offroad - Je zou denken dat de mountainbikende vrouwen met argusogen de verrichtingen van Marianne Vos op de MTB volgen. De renster van Rabobank-Liv/Giant won in één week twee keer op eigen bodem. Maar nationaal kampioene Laura Turpijn en rising star Annefleur Kalvenhaar zijn enthousiast over de concurrentie van Vos.

Bij de MTB Trophyn in Norg peilde Cyclingonline.nl de stemming in het vrouwenkamp. Annefleur Kalvenhaar (rijdend voor een ander team van Giant) stond na afloop te glunderen over de zojuist van Vos verloren race. “Ik ben zo blij dat ik Marianne hier 3,5 ronden volgen kon. Winnen tegen Vos zat er nooit in, maar ik zie haar echt als een voorbeeld, het was daarom heel mooi dat ik haar wiel toch het grootste deel van de wedstrijd houden kon. Dat ze uiteindelijk weg rijdt, is eigenlijk alleen maar logisch.” Voor de 18-jarige studente fysiotherapie uit het Overijsselse Wierden is het zonneklaar dat ze Vos liever wel dan niet op haar pad vindt als Kalvenhaar in Nederland aan het vertrek staat. “Volgens mij word ik daar alleen maar sterker van. Op die manier kan ik toch enigszins naar haar niveau toe groeien, al heb ik geen illusies dat ik op korte termijn net zo sterk zal zijn. Het maakt de inspanning die ik in de wedstrijd doen moet alleen maar zwaarder en uit deze dag kan ik weer veel motivatie putten voor de trainingen van de komende tijd. Ik ben heel blij met haar komst dus. Bovendien zorgt ze voor extra media-aandacht en daar profiteert iedereen een beetje van mee.”

Naar hoger plan

Ook Nederlands kampioene Laura Turpijn – in Norg met pech uitgevallen – toonde zich enthousiast over haar nieuwe concurrente. “Ik heb ook nog geen negatieve reacties gehoord. Marianne is een voorbeeld voor het vrouwenwielrennen, op de weg, in het veld, op de baan én op de mountainbike. Het is natuurlijk ook niet zo dat ze helemaal uit de lucht komt vallen, als juniore heeft ze deze tak van de wielersport ook beoefend. Iemand als Marianne is heel belangrijk om het mountainbiken naar een hoger plan te tillen.” Mocht Vos aan het NK deelnemen – wat onwaarschijnlijk is omdat dan de Giro Donne plaats vindt op de weg – dan is ze volgens Turpijn van harte welkom om haar te onttronen. “Het wordt wel eens tijd voor een nieuwe kampioene na vele jaren Laura Turpijn. Met Marianne Vos in het rood-wit-blauw kan ik wel leven. We moeten er met z’n allen echt het positieve van in zien dat Marianne wíl mountainbiken. Die opleving kan onze sport best gebruiken.”

Foto: (C) Sportfoto

 

 


Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl