Brand rondt Rabo-feestje af in Plouay

Zaterdag 30 augustus 2014

Women - Lucinda Brand is winnares geworden van de wereldbekerwedstrijd in Plouay. De Rotterdamse - eerder dit seizoen winnares van de Energiewacht Tour - bezette daarmee de hoogste trede van een volledig door Rabo-Liv bezet ereschavot.

Marianne Vos werd tweede, Pauline Ferrand-Prevot derde. Anna van der Breggen eindigde op de vijfde plaats in Frankrijk. Lizzie Armitstead - nu achtste - was vorige week na Vargarda al zeker van de eindzege. De Britse van Boels-Dolmans maakte opnieuw een sterke indruk, maar moest buigen voor een zeer sterk blok van de ploeg van Vos.

Vijfde Nederlandse zege

Het was al de vijfde Nederandse dagzege na Ellen van Dijk (Vlaanderen), Marianne Vos (Bochum), Kirsten Wild (Chongming Island) en Chantal Blaak in Vargarda. De anderde manches werden gewonnen door Lizzie Armitstead (Drenthe), Emma Johansson (Binda) en Pauline Ferrand Prevot (Waalse Pijl).

Goed gegokt 
Brand was aanvankelijk bij de eersten gelost. “We hadden afgesproken om de koers in de finale hard te maken. Om beurten aanvallen en we zouden dan wel zien, wie zou weg komen. Ik was niet de beste op de klimmetjes, maar voelde me goed en bleef het toch proberen. Toen Anna van der Breggen op een klimmetje versnelde, voelde ik dat ik niet mee kon. Toen ben ik bewust niet tot het gaatje gegaan om aan te haken, want dat blaas je je op. Ik gokte er op dat het weer zou stil vallen en dat gebeurde. Toen we terugkwamen, heb ik mijn snelheid gebruikt en ben direct door gegaan.” 

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl