Brennauer wint tweede rit Ladies Tour

Woensdag 03 september 2014

Women - Lisa Brennauer is winnares geworden van de tweede etappe van de Boels Rental Holland Ladies Tour. De Duitse uit de formatie Specialized-Lululemon  troefde in de massasprint de Belgische Jolien d'Hoore (tweede) en wereldkampioene Marianne Vos (derde) voor.

Ellen van Dijk blijft leidster, maar zag Brennauer tot op minder dan een tel naderen. Het peloton liep pas in de laatste vijfhonderd meter de vluchters Willeke Knol (Giant-Shimano) en Carmen Small (Specialized-Lululemon) in. Zij waren ruim vijftig kilometer in de aanval samen met Anouska Koster (Futurumshop-NWVG) en Michela Pavin (Mcipollini).  Brennauer wilde eigenlijk de sprint aantrekken voor haar ploeggenote Trixi Worrack. "Maar ik zag dat ik kon winnen en zo tien seconden kon terug halen en die kans kon ik niet laten lopen. Ik kan me voorstellen dat je niet direct mij als favoriete in een massasprint naar voren schuift, maar ik kan geod aan komen. Het zat alleen niet altijd mee dit seizoen en dat geluk had ik nu wel."

Smetje

Voor Ellen van Dijk was dat de enige smet op de rit. "We hebben met mijn ploeg Boels-Dolmans de wedstrijd goed gecontroleerd, maar dankzij de winst van Brennauer eindgt de wedstrijd toch met een lichte kater. De slotfase is nu eenmaal chaotisch als zo'n groep wordt terug gehaald. Ook Marianne Vos was alleen en kwam niet helemaal goed uit.  Van ons hadden de vluchters natuurlijk ook weg mogen blijven. Maar je weet vooraf dat deze wedstrijd een secondenspel is."

Knol baalt

Willeke Knol kon bij de huldiging weer lachen, maar kwam diep ontgoocheld en helemaal leeg gereden over de streep. "We werden op 500 meter van de streep terug gehaad, dat is van mijn huis naar de supermarkt, eigenlijk gaat dat nergens over natuurlijk. Maar het is wel het verschil tussen winnen en verliezen hier. Ik was nog nooit zo dicht bij de zege, maar moet me maar troosten dat ik weer een stapje dichterbij die overwinning gekomen ben. Ik voelde al dat de kopgroep op het laatst te langzaam ging en ben daarom weg gereden. Met Small - een goede tijdrijdsters - had ik de ideale medevluchter. Maar ik zag ze steeds dichterbij komen en in de laatste bocht kwam het peloton er over." 

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl