Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Blanco krijgt cameraploeg NOS mee tijdens Tour

Dinsdag 09 april 2013

Elite men - Blanco wordt tijdens de komende Tour de France gevolgd door een cameraploeg van de NOS. De tv-makers gaan ‘embedded’ mee met als doel een uitgebreide documentaire van de wielerploeg . ‘Inside Blanco’ wordt komend najaar uitgezonden.

Blanco-directeur Richard Plugge: “Het afzien en lijden in de finale van een wedstrijd kent iedereen van de verslagen op televisie, maar er gebeurt zoveel meer in een wielerploeg. Transparantie en openheid staan bij Blanco Pro Cycling Team hoog in het vaandel. Wij willen onze fans een inkijkje geven in de dagelijkse praktijk van Blanco in het voorseizoen en tijdens de drie weken van de Tour de France in Frankrijk. De NOS is bij uitstek geschikt een objectief beeld te schetsen. Blanco opent de deuren voor de NOS en geeft de cameraploeg alle ruimte naar eigen inzicht het verhaal achter onze ploeg te filmen.”

Bijzonder
Het project staat onder leiding van verslaggever Kees Jongkind. Hij denkt uniek materiaal op te gaan halen tijdens de drie weken in Frankrijk. “De samenwerking is volledig gebaseerd op wederzijds vertrouwen en dat is uitzonderlijk in de topsportwereld en in het wielrennen al helemaal. Tegelijkertijd is het een absolute voorwaarde om een goed verhaal te maken. Dit wordt bijzonder, dat durf ik nu al zeggen. Ik verheug me er op.”

Documentaire Mollema en Gesink
Ook maakt de NOS in het voorseizoen nog een uitgebreide reportage over Robert Gesink en Bauke Mollema, die in aanloop naar de 100ste editie van de Ronde van Frankrijk worden uitgezonden.Tags: blanco NOS

Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl