Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Gert-Jan Bosman naar ZZPR.nl-Orange Babies

Maandag 08 september 2014

Offroad - Het ZZPR.nl Orange Babies Cycling Team heeft zich voor komende winter versterkt met Gert-Jan Bosman. De 22-jarige renner uit Emmen staat op de drempel van zijn eerste veldritseizoen in de categorie elite en debuteert voor het team van manager Frank Groenendaal in de veldrit van Erpe-Mere op zondag 21 september.

Groenendaal is blij met de komst van een vierde elite-renner naast Twan van den Brand, Patrick van Leeuwen en de Vlaming Stijn Huys. “Het is nog altijd de categorie waar de meeste exposure te verkrijgen is en we hopen dan ook dat Gert-Jan kan zorgen voor een grotere zichtbaarheid van het team deze winter. We zijn eerder in contact geweest met deze talentvolle crosser, maar toen koos hij voor een ander team. Ik ben blij hem alsnog in ons shirt te mogen begroeten.”

'Echte veldritploeg'

Bosman zelf is al vanaf de jongeren categorieën een renner die het crossen zeer verdienstelijk met het wielrennen op de weg weet te combineren. De Drent werd in het verleden Nederlands kampioen op de weg bij de junioren en won de wereldbekerveldrit van Koksijde. De afgelopen jaren maakte hij deel uit van het Rabobank Development Team. Dit jaar droeg hij op de weg het shirt van Parkhotel Valkenburg. “Het is met instemming van die ploeg dat ik nu ga crossen bij ZZPR.nl-Orange Babies. Het wordt mijn eerste winter bij de elite en dat doe ik het liefst bij een echte veldritploeg, waar ik kan rekenen op het beste crossmateriaal en een goede ondersteuning. Ik wil de komende maanden uitvinden wat ik in mijn mars heb in deze categorie, de stap van de beloften naar de elite is groot en ik ben dan ook heel benieuwd waar ik sta. Ik hoop allereerst op 5 oktober een sterke indruk na te laten in mijn thuiscross in Gieten. Ik kan niet vaak voor eigen publiek rijden en dan wil ik er eigenlijk ook staan. Verder hoop ik zoveel mogelijk wereldbekers te kunnen rijden en het zou een kroon op mijn seizoen zijn als ik ook geselecteerd word voor het WK in Tabor.”

Foto: © Sportfoto

 

 



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl