Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Gesink sterk in koninginnenrit Vuelta

Maandag 08 september 2014

Vuelta (Archief) - Robert Gesink eindigde opnieuw van voren in de Ronde van Spanje. Hoewel de Achterhoeker van Team Belkin al snel moest lossen bij de groep favorieten, reed hij op eigen tempo nog veel concurenten voorbij op de slotklim en werd achtse. Alberto Contador won de rit.

Robert Gesink ging naar een zevende plek in het klassement. Wout Poels (OmegaPharma-QuickStep) en Laurens ten Dam (Belkin) zaten in de vlucht van de dag. Poels kwam nog als dertiende over de streep. De renners Gianluca Brambilla en Ivan Rovny werden uitgesloten van deelname na een handgemeen in de wedstrijd. Bij Belkin heerste er juist een goede stemming. “We zijn absoluut tevreden. Gesink heeft het fantastisch gedaan vandaag en heeft twee plekken gewonnen in het algemeen klassement. We zijn heel trots op dat resultaat”, vertelde ploegleider Merijn Zeeman. “Iedereen heeft tot het maximum moeten gaan. We moeten dit nog een week vasthouden. Goed voor ons dat we twee plaatsen gewonnen hebben maar bij andere ploegen was dat wel anders. De renners zijn blij dat deze rit erop zit en zijn trots op dit resultaat.”

Ten Dam

Laurens ten Dam was tevreden. "Mijn benen waren toch niet zo goed als in de Tour de France, maar wel goed genoeg om mee te zitten in de juiste ontsnapping. Ik voelde vrijwel onmiddellijk dat ik geen winnaarsbenen had”, legde Ten Dam uit na de finish. “Nadat ik was teruggepakt, probeerde ik zo lang mogelijk bij Robert te blijven maar dat lukte niet. Ik kon wel Wilco helpen. Daarna ben ik rustig naar de finish gereden. Het is mooi wat Robert gepresteerd heeft en morgen hebben een lekkere rustdag.” 

Foto: © ASO

 Rij op 5 oktober met www.skodatours.nl als Prof voor een dag de tijdrit van je leven

 



Eerder...

Vuelta (Archief) Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl