'Koersen zonder Vos leerzaam voor ploeg'

Donderdag 11 april 2013

Women - Marianne Vos zal als gevolg van haar MTB-uitstapjes minder op de weg te zien zijn dit jaar. Bij de Energiewacht Tour ging Rabobank-Liv/Giant dan ook zonder de olympisch kampioene op pad. Volgens ploegleider Koos Moerenhout is dat goed voor de ontwikkeling van zijn andere rensters.

Met de jongerentrui van nieuwkomer Jolanda Neff ging de ploeg van Moerenhout wel met een prijs naar huis, maar de zichtbaarheid van Rabobank-Liv/Giant was duidelijk minder zonder Marianne Vos als speerpunt. Daar hoeven volgens de ploegleider geen harde consequenties aan verbonden te worden. “Met Annemiek van Vleuten hebben we een goede vervangende kopvrouw in huis, maar die startte niet topfit en kon zich daardoor in het klassement niet laten gelden. Ik denk dat Iris Slappendel het goed gedaan heeft en met Neff hebben we ook een trui veroverd. Maar ik geef toe: met Marianne in de gelederen waren we nadrukkelijker in beeld geweest. Daar twijfel ik niet aan.  Maar ik zie ook voordelen: koersen zonder Marianne Vos is leerzaam voor de ploeg. Als zij er bij is, merk je dat haar ploeggenoten zich snel op haar richten en hun eigen kansen als automatisch opofferen. Dat kon hier nu niet. Uiteindelijk worden de andere rensters daar sterker van.”

Gelderland

Zondag krijgt Rabobank/Liv-Giant een nieuwe kans zich te bewijzen zonder kopvrouw in de Ronde van Gelderland. Nederlands kampioene Annemiek van Vleuten besloot deze week die wedstrijd alsnog te gaan rijden.

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl