Nederlandse vrouwen kijken uit naar WK-ploegentijdrit

Vrijdag 19 september 2014

Women - De kans dat er zondag weer de nodige Nederlandse vrouwen op het podium staan van de WK Ploegentijdrit is groot. Zowel Anna van der Breggen van Rabo-Liv, Chantal Blaak van Specialized-Lululemon als Ellen van Dijk van Boels-Dolmans kijken uit naar de mondiale titelstrijd tegen de klok voor teams.

De laatste ploegentijdrit waarin alle kanshebbers het tegen elkaar opnamen was de WB-ploegentijdrit in Vargarda. Rabo-Liv gaf daar 1 minuut 20 toe op de huidige wereldkampioenen op dit onderdeel, Boels Dolmans had al met 2,5 minuut verschil af te rekenen. Bij Specialized-Lululemon is men vervolgens niet achterover gaan leunen, zegt Chantal Blaak. "Als we wereldkampioen willen worden - en op die titel wil ik graag voor het eerst ook aanspraak  maken - dan gaat het om onze prestatie in Ponferrada van zondag en niet om wat we de rest van het seizoen hebben laten zien. Het moet ook op die dag draaien en we moeten ook dan goed zijn met z'n allen. Dan maken we een goede kans, maar we zullen opnieuw tot het uiterste moeten gaan." 

Geloof in goud

Bij Rabo-Liv liet Anna van der Breggen op tekenen nog altijd in de wereldtitel te geloven. Ook na Vargarda "Wij zijn er echt niet van geschrokken. Natuurlijk hadden we liever een kleinere marge gezien, maar het is goed dat we daar met de neus op de feiten zijn gedrukt. We weten, dat we daar niet de vorm hadden en Pauline Ferrand-Prevot was er niet bij. Sommige belangrijke rensters voor de tijdrit bij ons zijn nu veel beter in vorm. Ik heb er zeker vertrouwen in, dat we een kans maken op goud. De ploeg is heel erg gemotiveerd. Ik voel me ook stukken beter nu."

Inzetten op medaille

Bij Boels-Dolmans is de inzet vooral een medaille. 'Natuurlijk zullen we ons uiterste best doen" zegt wereldkampioene Ellen van Dijk, die met Specialized-Lululemon twee keer het goud veroverde op dit onderdeel. "Maar je moet ook realistisch zijn. Het moet bij ons wel heel goed gaan en bij de anderen een stuk minder willen we de kloof van Vargarda kunnen overbruggen. In een ploegentijdrit kun je niet meer dan het uiterste geven, na afloop weten we waar dat goed voor is."

Foto: © Sportfoto/André WeeningEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl