Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Thomas Dekker met moraal naar Amstel Gold Race

Donderdag 11 april 2013

Elite men - Langzaam maar zeker komt Thomas Dekker in vorm. In de Brabantse Pijl eindigde de Garmin-renner als 23e, op minder dan een minuut van winnaar Peter Sagan. ‘Ik hoop in de Amstel Gold Race op een plek richting de top tien.’

Thomas, je wordt 23e in de Brabantse Pijl. Daar ben je niet ontevreden over, lijkt me.
“Nee, zeker niet. Het was belangrijk om nog even flink diep te gaan met het oog op zondag. Het is niet helemaal mijn koers, hoor, de Brabantse Pijl. Het zit een beetje tussen een Waalse klassieker, een Vlaamse klassieker en een Belgische kermiskoers in. Het is net iets te nerveus. De Amstel Gold Race ligt me beter. Dat is een bekend parcours en het is ook nog eens zestig kilometer langer.”

Hoe ben je deze winter eigenlijk doorgekomen?
“Qua wielrennen en trainen heel goed. Ik moest nog wat kilo’s kwijt zien te raken en dat is gelukt. Maar ik heb toch wel last gehad van al die dopingperikelen. Je wilt niet weten hoe vaak ik gebeld ben en hoeveel verzoeken er zijn binnengekomen om er iets over te zeggen. En ik heb natuurlijk ook opnieuw mijn verhaal gedaan bij de Dopingautoriteit. Dat vreet onbewust heel veel energie. Ik weet dat ik er altijd aan herinnerd zal blijven. Maar het zou fijn zijn als het niet meer mijn dagelijks leven bepaalt. De laatste weken gaat het gelukkig weer meer over fietsen.”

Met wat voor ambitie start je zondag in de Amstel Gold Race?
“Het is moeilijk om een voorspelling te doen, het hangt er heel erg vanaf hoe de koers zich ontwikkelt. Vorig jaar zat ik er al goed bij, toen werd ik zeventiende. Ik hoop dat ik weer een stapje gemaakt heb en dat ik in de buurt van de top tien kan komen.”



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl