Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Visser kijkt uit naar debuut bij Boels-Dolmans

Woensdag 20 februari 2013

Women - Adrie Visser staat zaterdag in de Omloop Het Nieuwsblad voor het eerst in de kleuren van Boels-Dolmans aan het vertrek van een wedstrijd. De Noord-Hollandse voelt zich op haar plek bij de formatie en hoopt met het team een hoofdrol te gaan spelen in de vrouwenkoersen in 2013.

“Over deze ploeg ben ik vanaf het begin heel enthousiast, ik had bij wijze van spreken al wel in juli mijn handtekening willen zetten onder mijn contract. Het spreekt me aan dat er ambities en een langetermijnvisie zijn en dat ik daar mede invulling aan mag geven.   Met manager Steven Rooks  en ploegleider Danny  Stam– beiden zijn net als ik uit Noord-Holland afkomstig  - zit ik ook op dezelfde golflengte. Ze zijn duidelijk in wat ze willen en spreken dat onomwonden uit en dat past wel bij mijn instelling en karakter. Alles tezamen voelt dit daarom  als een goede, frisse start voor mij. Ik ben iemand die gewoon nog beter presteert als ik goed in mijn vel zit en vorig jaar was dat niet altijd zo. In mijn vorige ploeg voelde ik me niet altijd begrepen. Maar ook op andere vlakken zat het tegen. Toch is het sportief nog een jaar geworden waarin ik nog enkele mooie klasseringen kon laten optekenen. Er stonden aan het einde van 2012 weliswaar geen wereldbekerwedstrijden op mijn naam, maar de wedstrijden die ik won in Le Samyn en Erpe Mere tellen internationaal ook als pittige koersen. Ook werd ik voor de tweede keer vijfde  in de Ronde van Vlaanderen en eindigde als zesde in de Ronde van Drenthe, de Nederlandse topkoers die ik in 2007 won. “

PROFESSIONELE PLOEG

Dat de ploeg veel nieuwkomers bevat en er daarmee nog even gezocht moet worden naar de onderlinge chemie in de wedstrijden is volgens Visser geen enkele probleem. “We zijn natuurlijk geen groentjes met z’n allen. De meeste meiden zijn professionele wielerploegen gewend. Ik zelf heb natuurlijk ook bij teams als AA Drink, DSB en High Road gereden. In dat soort ploegen leer je dat een overwinning voor het team het belangrijkst is en dat je daarvoor allemaal je uiterste best moet doen. Wie er dan precies met de bloemen staat te zwaaien, is daaraan van ondergeschikt belang.  Met de ervaring van rensters als Martine Bras en Lizzie Armitstead maar ook met de andere rensters die al langer in een professioneel team meedraaien denk ik niet dat we lang nodig gaan hebben om daarin goede afspraken te krijgen. Ik denk dat een kracht van ons team juist kan zijn dat we met meer rensters zijn die de wedstrijd naar zich toe kunnen trekken, zodat het moeilijk wordt voor de concurrentes om hun tactiek op ons af te stemmen.”



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl