Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Bronzen medaille junior Peter Lenderink

Zaterdag 27 september 2014

National - Peter Lenderink heeft in Ponferrada een bronzen medaille behaald in de WK-wegwedstrijd voor junioren. In de sprint bleek de renner uit Ommen één van de snelsten in een sterk uitgedund eerste peloton. De wereldtitel ging naar Jonas Bokoloh uit Duitsland.

Lenderink was niet uitgelaten maar wel blij met zijn bronzen plak. "Dit was wat erin zat voor mij in de sprint, de nummers één en twee waren te ver weg." Lenderink van De Peddelaars uit Hoogeveen bekroonde met zijn medaille een sterk jaar waarin hij definitief koos voor de wielersport. De voormalig schaatser rijdt komend jaar bij het Rabobank Development Team.

Lenderink verrast

Met de bronzen medaille verraste Lenderink ook zichzelf. "Ik had mezelf vooraf absoluut geen kansen toe gedicht in een sprint. We zouden dan ook voor Mitchell Cornelisse rijden als we met meer mensen over de laatste beklimming voor de finish zouden komen. Ik heb me vol in de afdaling gegooid om voorin te kunnen zitten voor Mitchell, maar beneden zag ik hem niet meer. Hij had vooraf niet gezegd dat hij zich minder voelde, dus heb ik nog een paar keer om gekeken, maar toen ben ik zelf maar gaan sprinten. Ik zat aan de linkerkant en dat was een goede keuze. Ik heb natuurlijk nog betrekkelijk weinig ervaring, maar weet wel dat bij een sprint positioneren heel belangrijk is. Dat deed ik goed en dit is dan wel een hele mooie bekroning van dit eerste jaar als wielrenner. Ik ben ook blij dat ik voor deze sport gekozen heb, ik vind het heel leuk om te doen en hoop ooit prof te worden. Maar eerst moet ik nog heel veel bijleren bij de beloften."

 Eerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl