Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Timo Roosen naar Belkin-opvolger Lotto.nl

Vrijdag 03 oktober 2014

Elite men - Timo Roosen is de komende twee jaar prof bij Belkin-opvolger Team Lotto.nl. De renner komt over van het Rabobank Development Team. Ook bevestigt de ploeg van manager Richard Plugge de komst van de Belg Tom van Asbroeck.

Roosen zag eerder zijn ploeggenoten Bert-Jan Lindeman en Mike Teunissen dezelfde overstap maken. Bovendien werden de contracten verlengd van Rick Flens, Maarten Tjallingii, Maarten Wynants en Robert Wagner. De eerst twee kregen een eenjarige overeenkomst aangeboden, de Belg en de Duitser blijven twee jaar langer.

Roosen: 'Snel gegaan'

Roosen, 21 jaar, won dit seizoen een etappe in de prestigieuze Kreiz Breizh Elites en schreef bovendien een etappe op zijn naam. In de Ster ZLM Toer toonde hij zich de sterkste in het sprintklassement. “Dit is een hele mooie stap”, aldus Roosen. “Ik had niet verwacht deze zo snel te zetten. Dit is pas mijn eerste jaar bij het Rabobank Development Team. Ik heb hier van gedroomd. Ik kijk er naar uit om met deze professionele ploeg mooie wedstrijden te gaan rijden. Het huidige seizoen is nog niet afgelopen, maar ik heb nu al zin om deze nieuwe uitdaging aan te gaan. Ik wil volgend jaar vooral anderen helpen en veel leren. Persoonlijk hoop ik te ontwikkelen in de langere tijdritten.”

Flens en Tjallingii

Rick Flens is blij met zijn contractverlenging. “Ik ben blij dat ik mijn hobby op het hoogste niveau kan blijven uitoefenen. Ik voel me nog steeds heel goed bij het werk dat ik voor onze kopmannen doe en uit dit contract spreekt waardering. Onze groep is één en dat draagt zeker bij aan de prestaties. Met de nieuwe sponsor beginnen we een nieuw avontuur. Hopelijk leiden de rust en de stabiliteit tot mooie resultaten. Ik wil daar graag aan bijdragen.” Ook Maarten Tjallingii is content. “Ik heb altijd gezegd dat ik bij deze ploeg wil blijven. We hebben een team met talentvolle renners met wie we wedstrijden kunnen winnen. Ik wil volgend jaar weer mijn steentje bijdragen aan mooie resultaten. Ik wil mezelf ook graag wat meer gaan profileren als een ervaren man. Ik word volgend jaar 37 en ben volgens mij de oudste renner in de ploeg. Ik wil het maximale uit mijzelf halen en zodoende de anderen stimuleren om hetzelfde te doen. Goed voorbeeld doet volgen.”

Foto: © Sportfoto Timo RoosenEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl