Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Cant wint in Gieten, De Boer is derde

Zondag 05 oktober 2014

Offroad - Sanne Cant heeft de veldrit van Gieten op haar naam gebracht. De Belgisch kampioene van BKCP-Powerplus leverde lang strijd met Ellen van Loij (tweede) en Sophie de Boer (derde) om de podiumplaatsen, maar bleek in de slotfase de sterkste van de drie.

Sanne van Paassen wist bij haar rentree een vierde plaats te realiseren. De Boer kon vooral in de beginfase goed mee komen met de twee Vlaamse concurrentes. "Maar ik merk dat ik conditioneel nog iets te kort kom. Ik heb minder op de weg kunnen rijden en nog iets minder wedstrijden in de benen, maar ik ben wel optimistisch gestemd. Ik hoop de progressie van vorig jaar door te kunnen trekken en ben heel benieuwd waar ik sta als er straks in Valkenburg nog meer concurrentes op duiken. Deze cross geeft me wel vertrouwen, al gaf ik in de slotfase wat terrein prijs door een foutje. Wie weet had er anders nog meer in gezeten." Sanne Cant gaf toe dat ze er een cross lang een goed gevoel over had gehad. "Het belangrijkst is dat ik win. Ik rijd al jaren hier in Gieten en heb me ten doel gesteld zo veel mogelijk te winnen deze winter. Ik ben aardig begonnen"

Van Paassen blij

Sanne van Paassen kwam met een grote smile als vierde over de finishlijn in Gieten. De renster van Boels-Dolmans maakte in Drenthe haar rentree na een winter afwezigheid. "Ik moest natuurlijk achteraan starten omdat ik geen UCI-punten had, maar merkte al snel dat ik gemakkelijk anderen kon passeren. Op een gegegeven moment kreeg ik de nummer vier Anderson in beeld en dat was een mooi mikpunt. Uiteindelijk kon ik erop en erover en vierde worden. Het podium was nog te ver van mij verwijderd om ook daar nog aan te denken. Maar met deze klassering kan ik leven. Ik mikte op de top 10 en als je dan zo hoog eindigt en ook nog eens zonder pijn je wedstrijd uitrijden kan, dan is dat een heel hoopgeven begin. Ik hoop de komende weken nog verder te kunnen groeien."

Foto: © Sportfoto

Ook lezen over de junioren en de nieuwelingen:

http://www.veldrijdenonline.nl/nieuws/item/74/belgen-eisen-de-zeges-op-in-gieten



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl