Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nederlanders domineren SP-cross van Gieten

Zondag 05 oktober 2014

Offroad - De Nederlandse veldrijders domineerden vandaag de SP-opener in Gieten. Was het Lars van der Haar die bijna de gehele cross vooruit reed, Mathieu van der Poel ging uiteindelijk met de zege aan de haal. Achter Sven Nys (derde) werd David van der Poel nog vierde.

Het was voor het eerst sinds 2005 (Richard Groenenedaal) dat er een landgenoot als winnaar werd gehuldigd in deze SP-cross in Drenthe. Van der Haar ging al vroeg in de cross met Kevin Pauwels in de aanval, maar zag de Vlaming ook al snel afhaken. "Hij zei al dat hij niet goed was en toen ik een keer vol door trok, was ik hem ook kwijt. Ik wist dat het nog ver was op dat moment, maar had geen keuze, ik moest door. Dat heeft me op het laatst ook wel enigszins opgebroken. Ik kon op het laatst niet meer versnellen. Mathieu had iemand om naar toe te rijden en dat lukte uiteindelijk en toen was de zege helaas opnieuw uit zicht" aldus Van der Haar, die vorig jaar in extremis door materiaalpech verloor van Niels Albert.

'Parcours ligt me'

Van der Poel rijdt dit seizoen de Superprestige bij de elite en de wereldbeker en het WK bij de beloften. "Dat is een keuze die we vooraf gemaakt hebben. Mijn ploeg en mijn vader Adri hebben gezegd dat ik niet te snel bij de elite moest gaan rijden een seizoen lang. Misschien hebben ze daar ook wel gelijk in, want een heel seizoen is lang en ik kom nu natuurlijk met een goede conditie over van de weg. Bovendien trof ik hier een parcours dat me heel goed ligt. In de zwaardere crossen zal ik naar verwachting niet om de zege mee kunnen doen bij de elite, daar heb ik de inhoud nog niet voor." Van der Poel had snel in de gaten dat hij de kloof naar Van der Haar alleen moest dichten. "De anderen reden niet hard genoeg om hem nog te bedreigen. Toen ik de laatste ronde in ging, wist ik dat ik bij hem ging komen. Of ik ook zou winnen, was nog niet evident. Maar toen ik in de slotronde over nam, merkte ik dat hij niet meer kon versnellen. Toen wist ik dat er mogelijkheden waren, als ik een keer gas gaf."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl