Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Bos troeft Vingerling af in Apeldoorn

Zondag 02 november 2014

Track - De tweede manche van het 3-Banentoernooi in Omnisport Apeldoorn leverde bij de elite categorie een strijd op tussen de nummers één  en 2 uit het Dentmerk klassement: Michael Vingerling en Patrick Bos. Vingerling klopte Bos in een spannende millimetersprint tijdens de afvalwedstrijd.

Bij de scratch en puntenkoers moest Vingerling echter zijn meerdere erkennen in de zeer sterk rijdende Patrick Bos. Bos schreef de afsluitende discipline, de puntenkoers, op zijn naam. Ondanks de mooie weersomstandigheden kende de tweede manche van het 3-Banentoernooi een groot deelnemersveld. Bijna 150 renners kwamen uiteindelijk hun nummer ophalen en maakten er net als in het Sportpaleis Alkmaar, twee weken geleden, een geweldig spektakel van. Bij de Elite renners werd de eerste wedstrijd (scratch) gewonnen door Marc Veldt, die een solo met succes wist af te ronden. Bos en Vingerling sprintte hierbij naar een respectievelijk tweede en derde plaats. Na de nipte winst van Michael Vingerling tijdens de afvalwedstrijd, was het Patrick Bos die de afsluitende puntenkoers won. Daarmee stelde Bos de zege in het dagklassement zeker en verwees Vingerling naar een tweede plaats.

Spoor en Bloem

Bij de dames waren Winanda Spoor en Kelly Markus de rensters die over de betere benen beschikte. Spoor won de scratch voor Markus, terwijl Markus de afvalkoers won door Spoor in een rechtstreeks duel te kloppen. De puntenkoers leverde met Merel Hofman een verrassende winnares op. Hofman troefde als Junior dame de Elite dames af. Winanda Spoor won in Omnisport het dagklassement. Omdat ze net als Kelly Markus de eerste wedstrijd in Alkmaar had gemist, maakt ze geen kans meer op de eindzege in het Dentmerk klassement. Judith Bloem blijft daarom leider in dit klassement.

Foto: ©Geebeefoto.nl



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl