Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Mollema met vertrouwen richting Tirreno

Woensdag 20 februari 2013

Elite men - Bauke Mollema besloot vandaag de Ruta del Sol met de vierde plaats in de slotrit en derde plaats in het algemeen klassement. De Blanco-coureur ligt op schema voor zijn eerste echte grote doel van 2013: de Tirreno. ‘Ik ben heel goed uit deze winter gekomen.’

Bauke, je bent dit seizoen niet weg te slaan uit de top 10 van etappes en eindklassementen. Hoe sterk ben je momenteel?
“Ik zit op een heel aardig niveau. Dat laten de uitslagen wel zien. De Middellandse Zee ging goed en in die week daarna voelde ik me tijdens de trainingen ook heel sterk. En nu in de Ruta del Sol was de vorm er ook. Het zijn allemaal aankomsten die me liggen. Vandaag werd ik vierde, maar er had nog wel meer ingezeten. In het rondeboek stond dat het na de laatste bocht nog 300 meter was tot aan de finish, maar het was maar 180 meter.”

Hoe verklaar je die vorm?
“Ik ben heel goed de winter uitgekomen. Ik ben twee weken eerder begonnen met trainen en ik heb ook wat intensiever gewerkt. In december bleek uit een test al dat ik voorliep ten opzichte van het jaar daarvoor. Ik voel me sterk en ik hoop dat ik richting de Tirreno nog een paar procentjes beter word.”

Dat is het echte grote doel van 2013?
“Jazeker. In de Tirreno hoop ik zo kort mogelijk te eindigen. Ik mik in ieder geval op een plek bij de beste vijf. Als je het etappeschema bekijkt, moet het kunnen. Er is een aankomst echt bergop, een rit met een finish voor explosieve renner, een korte en een ploegentijdrit. Na de Tirreno neem ik even gas terug om richting de aprilklassiekers te gaan werken. Dat wordt de tweede piek van het seizoen.”

De Tirreno-Adriatico wordt van 6 t/m 12 maart verreden. Mollema rijdt komend weekend de Vuelta Ciclista a Murcia en de Clasica de Almeria.

Foto: Vuelta a AndaluciaEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl