Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Mollema: ‘Zag minder af dan vorig jaar’

Donderdag 18 april 2013

Elite men - class="ecxmsonospacing">Bauke Mollema werkt met vertrouwen toe naar Luik-Bastenaken-Luik. De kopman van Blanco denkt dat hij zondag in La Doyenne nog beter moet kunnen scoren dan in de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl. ‘Het is wachten op een uitschieter.’

Mollema stelt dat Luik de klassieker is die hem het best ligt. “De klimmetjes zijn daar wat langer en dat ligt mij gewoon goed. Nog zelfs iets beter dan die heel explosieve klimmetjes van de afgelopen koersen.” Bovendien voelt hij zich steeds sterker worden nadat hij twee weken geleden nog kampte met een griep. “Ik merkte tijdens de Amstel en de Waalse Pijl dat ik minder afzag dan vorig jaar. De resultaten waren uiteindelijk prima, maar hadden misschien nog wel iets beter gekund. Het is wachten op die uitschieter. En waarom zou die niet kunnen komen in Luik?”

Sterke ploeg
Ook ploegleider Frans Maassen denkt dat zijn team goed voor de dag zal komen zondag. “Bauke zal in Luik onze kopman zijn, maar we hebben zoals ik al vaker heb gezegd in de breedte een heel goede ploeg. We gaan proberen de lijn van de voorbije week door te zetten.”

Rentree Goos
De selectie van Blanco verschilt op een plek ten opzichte van de Waalse Pijl. Marc Goos neemt de plaats in van Moreno Hofland. Voor Goos is het zijn eerste koers sinds hij begin dit jaar tijdens een training zijn sleutelbeen brak.

Selectie Blanco voor Luik-Bastenaken-Luik (21 april): Marc Goos, Paul Martens, Bauke Mollema, Lars Petter Nordhaug, Tom-Jelte Slagter, David Tanner, Bram Tankink en Laurens ten Dam



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl