Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kirsten Wild NK achtervolging én puntenkoers

Zondag 28 december 2014

Track - Kirsten Wild is in Apeldoorn Nederlands kampioene op de individuele achtervolging geworden. De Zwolse wist haar derde titel op rij te boeken op dit onderdeel. In de finale rekende Wild af met Amy Pieters, die de snelste tijd in de kwalificatie reed. 

Winanda Spoor wist de bronzen medaille te behalen ten koste van Judith Bloem. Daarmee was het podium exact tegelijk aan vorig jaar. Wild was in de aanloop naar het NK ziek geworden en keek daardoor met enige spanning uit naar dit kampioenschap. "Ik heb bewust wat gas terug genomen voor de kwalificaties, omdat ik wist wat ik moest rijden om de finale te kunnen doen. Gelukkig blijk ik voldoende hersteld om toch te winnen, dan heb ik toch mijn eerste titel binnen hier en zie ik wel wat er nog na komt."

Weer goud

In de enkele uren daarna verreden puntenkoers gold ze opnieuw als favoriete en die status maakte ze waar door ook op dit onderdeel kampioene te worden. Wild zag opnieuw Pieters het zilver winnen, terwijl Nina Kessler het brons wist te veroveren in Omnisport Apeldoorn. De kersverse kampioene geniet nog altijd van elke gouden medaille die ze weet te behalen. "Ik ben zeker kanshebber op een aantal onderdelen, maar zeker op tactische onderdelen als de puntenkoers weet je nooit hoe de wedstrijd lopen zal. Mijn keuze om me voor de baan te specialiseren zal zich hier zeker uit betalen, want ik doe veel ervaring op tegen wereldtoppers als Laura Trott."

foto (c) Sportfoto.nl



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl