Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

'Roompot geeft Nederlandse renners unieke kans'

Vrijdag 02 januari 2015

Elite men - Team Roompot werd vandaag in Rotterdam gepresenteerd. De Nederlandse pro continentale wielerploeg bestaat volledig uit (achttien) Nederlandse renners. Dat kan cruciaal zijn voor de toekomst van een aantal Nederlandse wielerprofs, zo weet ploegleider Jean-Paul van Poppel. "Roompot Orange geeft Nederlandse renners een unieke kans."

De voormalig topsprinter kreeg zelf aan het begin van zijn loopbaan ook een dergelijke kans. "Bij Skala vond ik onderdak, samen met Nico Verhoeven. De grotere profteams zagen ons op dat moment niet staan en een kleine Belgische ploeg was het alternatief. Voor mijn carriere is het heel belangrijk geweest dat ik een dergelijke kans heb gekregen. Ook nu hebben we renners in de ploeg die anders vrijwel zeker geen mogelijkheden hadden gekregen. Het is nu aan hen om die kansen te grijpen. Zeker niet iedereen zal slagen, maar een deel wel." 

Aanvallen met een doel

Manager Michael Zijlaard sprak de hoop uit dat zijn ploeg zich in de kijker kon rijden de komende maanden en zo de ploeg en het Nederlandse wielrennen op de kaart kon zetten. Van Poppel noemt dat echter geen doel op zich. "Samen met Erik Breukink en Michael Boogerd vind ik dat aanvallen om het aanvallen niet ons visitekaartje moet zijn. Een half uur in beeld rijden is leuk, maar het moet wel functioneel zijn. Er moet een kans zijn dat je er ook meer uit kunt halen, anders moet je het niet doen. Anders krijg je een zielig imago." Wel beseft Van Poppel heel goed dat de ploeg zich zal moeten zien de komende weken. "Tot en met de Vlaamse voorjaarsklassiekers hebben we een mooi programma, met Mallorca, de Ster van Besseges en waarschijnlijk ook de Ronde van de Algarve om mee te beginnen. Daarna moet nog veel ingevuld worden. Ons doel is natuurlijk om wedstrijden van een groot kaliber te rijden. Alleen als we op dat moment voor onze renners geen ander alternatief hebben, komt een 1.2-wedstrijd in Nederland in beeld."

Eventueel Vuelta

Een grote ronde rijden in 2015 is volgens Van Poppel geen must. "Ik denk dat we eerst de mogelijkheden van onze renners nog beter moeten leren kennen de komende maanden. Maar realistisch gezien is de Vuelta de enige echte mogelijkheid, als het ervan komt dit jaar. De Giro komt al vroeg en ik weet niet of je dat al moet willen zonder dat je daar echt naar toe kunt werken. De Tour de France is altijd moeilijk en dan blijft de Vuelta eventueel over. Als we daar iets te zoeken blijken te hebben en men ons wil natuurlijk. Maar een must is zoiets wat mij betreft niet." 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl