Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Internationale juniorentop naar Omnisport

Donderdag 08 januari 2015

Track - Komende zaterdag en zondag wordt in Omnisport Apeldoorn de jaarlijks terugkerende Junioren Interland gereden. De beste baantalenten ter wereld treffen elkaar 2 dagen lang op zowel sprint- als duurnummers. Het rennersveld dat uit maar liefst zeven landen bestaat, herbergt het nodige talent.

Zo heeft Engeland aangekondigd met haar beste selectie naar Apeldoorn te komen.  Zij gaan in Omnisport de strijd aan met onder andere renners uit Denemarken, Tsjechië, België, Duitsland en natuurlijk Nederland. De Engelse selectie komt met acht talenten naar Apeldoorn om de strijd aan te gaan met leeftijdsgenoten. De baannatie – de Britten zijn magistraal op het ovaal - behaalde op de Olympische Spelen in Londen 2012 vele medailles op verschillende disciplines. Dit als gevolg van een uitgebreid opleidingsprogramma waarin talenten worden opgeleid tot baanrenners van wereldklasse. Bijvoorbeeld de nog maar 22 jarige Laura Trott, in Londen twee maal Olympisch kampioene, kwam voort uit dit opleidingsprogramma. 

Wereldkampioenen

Onder de deelnemers bevinden zich ook 2 renners die afgelopen zomer in Korea de wereldtitel pakten:  de Tsjech Jiri Janosek won bij de heren junioren de titel op de kilometer en de Duitse Emma Hinze werd in Korea Wereldkampioen op de teamsprint. De Denen leverden afgelopen jaren bij de junioren ook verschillende Wereldkampioenen af en daarom mag volgens de organisatievan hen ook het nodige vuurwerk worden verwacht.

Nederlandse selectie

De Nederlanders zullen ook met een sterke selectie aan de start staan. Zo zullen de kersverse Nederlandse kampioenen Bas Ottevanger, Sam Ligtlee en Hetty van de Wouw het gaan opnemen tegen hun buitenlandse leeftijdsgenoten. Opvallend is ook de deelname van enkele nieuwelingen aan de Interland. Zo krijgt o.a. Nederlands kampioene bij de nieuwelingen Steffie van der Peet de kans internationale ervaring op te doen.

Programma

Zaterdag 10 januari start het programma om 13.00uur met de scratch voor de dames. Andere onderdelen die deze dag worden gereden zijn onder meer sprint, dernyrace, puntenkoers, ploegenachtervolging en koppelkoers. Verwachte eindtijd is dan ca 19.00 uur. Zondag 11 januari zal om 10.00 uur het eerste startschot klinken voor de individuele achtervolgingen. Verder staan o.a. de volgende onderdelen op het menu: keirin, scratch, teamsprint en koppelkoers. Omstreeks 15.30 uur zullen de wedstrijden ten einde zijn. 



Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl