Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wild wint omnium, Hoogland en Braspennincx tweede

Zondag 18 januari 2015

Offroad - Kirsten Wild is winnares geworden van het omnium bij de wereldbekerwedstrijden op de baan in Cali. De Zwolse van Team Hitec won direct de eerste twee onderdelen en bleef vervolgens aan de leiding staan. Ze verzamelde 190 punten.

De Spaanse Leire Olaberria werd tweede, de Duits Anna Knauer werd derde. Wild won tevens het eindklassement over drie wereldbekerwedstrijden op het omnium. Jeffrey Hoogland leek op weg naar zijn tweede opeenvolgende zege op de sprint in de wereldbeker op de baan, maar de Rus Denis Dmitriev hield hem van de winst. Daar had hij wel een beslissende derde heat voor nodig. Ook Shanne Braspennincx won zilver, zij deed dat op de keirin. Lin Junhong uit China won het goud. Tim Veldt greep met een vierde plek net naast de medailles op het onderdeel omnium bij de mannen.

Succesvol

Met de overwinningen van Wild en Elis Ligtlee (sprint) was Nederland zeer succesvol. Ook wonnen de teamsprinters bij de mannen en de vrouwen een tweede plaats. Daarmee deed Nederland niet alleen goede zaken in het olympische kwalificatietraject, maar konden de pupillen van René Wolff en Jabik-Jan Bastiaans ook zelfvertrouwen tanken voor het WK in Frankrijk van volgende maand. Nederland won het landenklassement in Cali.

Foto: © Sportfoto

 



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl