Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Witlox en Van Helvoirt naar ZZPR.nl-Orange Babies

Dinsdag 27 januari 2015

Offroad - Het Orange Babies Cycling Team heeft zich al voor het einde van deze crosswinter weten te versterken met twee aanwinsten voor het nieuwe veldritseizoen 2015-2016. Het gaat om Koen van Helvoirt uit Erp en Lizzy Witlox uit Eindhoven.

De versterkingen passen bij de ambitie van het  ZZPR-Orange Babies Cycling Team om zich volgend seizoen meer te  profileren als cyclocrossploeg met talentvolle renners. Het doel is om deze talenten een opleiding te geven, zodat zij door kunnen stoten naar de (inter)nationale top.

Koen van Helvoirt (15) komt momenteel uit bij de nieuwelingen en stond in deze categorie in enkele nationale crossen al op het podium. De renner uit Erp liet al vroeg in het seizoen een derde plaats optekenen in de cross van Albrandswaard en stond op diezelfde trede van het podium in Almelo, Huijbergen en Bakel. Volgend seizoen komt hij uit bij de junioren. “Ik had al enkele jaren contact met het team en ben heel blij dat ik er komende winter ook bij hoor. In mijn eerste jaar bij de junioren hoop ik – dankzij de ondersteuning van dit team – opnieuw progressie te boeken en mijn grote doel is om dan ook een wereldbekercross te mogen rijden met de bond.”

Lizzy Witlox (19) geldt als talent in de categorie (beloften-)vrouwen. De Eindhovense won de nationale cross van Lierop en greep in de internationale cross van Surhuisterveen met een vierde plek maar net naast het podium. “Ik heb de nodige lichamelijke tegenslag te verwerken gehad – zo ben ik vijf keer aan mijn buik geopereerd – en daardoor had  ikniet verwacht de afgelopen winter alweer zo’n stap te zetten. Ik hoopte voor één wereldbekercross en het EK geselecteerd te worden, maar heb uiteindelijk alle wereldbekers en het Europees Kampioenschap mogen rijden. Ik hoop komend seizoen bij ZZPR.nl-Orange Babies weer een grote stap te zetten. Ik krijg bij dit team de kans rustig door te groeien naar een hoger niveau. Daarnaast is de sfeer erg fijn en voelt het alles bij elkaar goed aan.”

Ook het komende jaar blijft de samenwerking met 'Orange Babies' uiteraard bestaan en wil de ploeg door middel van hun prestaties meer bekendheid genereren voor hun projecten, zodat zwangere vrouwen met HIV en hun kinderen in Afrika een toekomst krijgen.

 



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl