Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Boelen en Slik winnen Wollebrand MTB Race

Maandag 22 april 2013

Offroad - Jeroen Boelen sloot in de 17e editie van de nationale Wollebrand mountainbikewedstrijd een eenzame koers af met een klinkende overwinning. De 35-jarige semiprof uit het Brabantse Drunen nam op de Wollebrand achtereenvolgens thuisrijder Niels Wubben (Rabobank Development Team) en Frank Schotman uit Gouda mee op het podium.

Tekst en foto: Dan Rolandus

“Ik sloeg met een snelle start meteen een gat en ondanks een lekke band in de tweede ronde had ik voldoende voorsprong om vooruit te blijven,’’ analyseerde Jeroen Boelen (Brentjes MTB Racing Team) zijn eenzame tocht op het fraaie en zonnige Van Vliet Parcours van de organiserende vereniging Westland Wil Vooruit in Honselersdijk. De strijd om de tweede plaats was een stuk spannender. Jordy Luisman, Bram Rood, Frank Schotman en Niels Wubben bleven enkele ronden bij elkaar, waarop de laatste twee een tandje bij schakelde om het gevecht om de plaats samen aan te gaan. Frank Schotman slingerde zijn fiets als eerste uit de laatste bocht, maar Niels Wubben troefde de Gouwenaar op het laatste rechte stuk af.

Spanning bij vrouwen 

Rozanne Slik uit het Noord-Hollandse Bergen zegevierde bij de elite/vrouwen. De studente moest wel een grote inspanning leveren om haar ploeggenote bij de MTB-formatie Merida, Natasja Nieuwenhuizen na haar vliegende start te achterhalen. De twee hielden het tempo zeer hoog. De technisch goed rijdende Nieuwenhuizen moest in de laatste ronde Slik voor laten gaan. Winnares Slik gaf na afloop aan zich te focussen op het wegseizoen. “De wegwedstrijden zijn het hoofddoel, waarnaast ik de nationale mtb-wedstrijden, zoals de topcompetitiewedstrijd in Apeldoorn bij onze hoofdsponsor, graag wil meenemen. Een ander doel is het EK op de weg in Tsjechië.’’ Raymond van de Kruisweg uit Oldebroek was bij de junioren oppermachtig. Hij had ondanks kramp voldoende voorsprong opgebouwd om de naderende Sjoerd Bax (Jan van Arckel)voor te blijven. Coen van Kleef uit Schipluiden behaalde op de Wollebrand op plaats drie zijn eerste podiumplaats. Perry van den Bos uit Maasdijk bleek na een vliegende start bij de nieuwelingen niet meer te achterhalen.  Bij de 30-plussers behaalde de Brabander Maikel Govaarts uit Drunen zijn derde seizoenzege. Micha de Vries uit Hilversum zegevierde bij de 40-plussers.



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl