Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Habitat MTB Team wil vaste waarde worden

Dinsdag 10 februari 2015

Offroad - Vandaag is in het EYE Filmmuseum in Amsterdam het Habitat Mountainbike team gepresenteerd. Het nieuwe UCI team, met daarin onder andere de Nederlands kampioenen Thijs Zuurbier en Anne Terpstra, gaat zich het komende jaar in zetten om aandacht te vragen voor Habitat for Humanity.

De ploeg presenteerde zich in het nieuwe tenue, waarop het logo van Habitat duidelijk zichtbaar is. Het Habitat Mountainbiketeam is een voortzetting van het Van der Heide powered by Kenda Mountainbiketeam, voorheen Feenstra-Felt p/b Kenda). Van der Heide en Kenda blijven beide verbonden als sponsor aan het team. Kopman van het team is de Belg Ruben Scheire. Verder bestaat het Habitat Mountainbiketeam uit de renners Blaža Klemenčič (Slovenië), Gosse van der Meer (Nederland), Lisa Mitterbauer (Oostenrijk) en de Nederlands Kampioenen Anne Terpstra en Thijs Zuurbier. 

Focus op WB

Teammanager Maarten Kemperman is trots dat hij met zo’n sterk team op jacht kan gaan naar successen. “Met deze kampioenen en jong talent in een team wordt de lat natuurlijk hoog gelegd”, aldus Kemperman. “Gelukkig hebben we naast sterke renners ook een uitstekend begeleidingsteam en een hechte groep sponsors dat onze jacht op succes mogelijk maakt. Anders dan andere ploegen ligt de focus op zo optimaal mogelijke begeleiding, zoals; fysiek-, mentaal en techniektraining. De focus van het team ligt op resultaat in de wereldbekerwedstrijden, wij willen een vaste waarde worden tussen de Elite mountainbiketeams.. Ook de Duitse Bundeliga en verdere UCI-wedstrijden hebben onze prioriteit. Verder zetten wij in op zichtbaarheid in de Europese marathonwedstrijden en zal worden deelgenomen aan de Cape Epic en Trans Alp.” Henk Bos, Maurits Buist en Durk Fabriek maken deel uit van een nieuwe regionale tak van het team dat zich met name toelegt op Mountainbike strandraces en marathons.



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl