Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

‘Deze generatie mag niet slachtoffer worden’

Woensdag 24 april 2013

Nieuws - Met het zoeken van Blanco Pro Cycling naar een nieuwe hoofdsponsor en het aflopen van de sponsorcontracten bij Vacansoleil-DCM zit het personeel van twee van de drie Nederlandse WorldTour-ploegen in onzekerheid voor 2014. Rennersvakbond VVWB wil nog niet in het meest sombere scenario mee denken: ‘Deze generatie mag gewoon niet het slachtoffer worden van de dopingaffaires uit het verleden.’

Voorzitter Bobbie Traksel van de VVBW voelt onder de renners – hij maakt als renner van Champion System zelf nog deel uit van het peloton – wel de spanning over de toekomst toenemen. “Het zou natuurlijk rampzalig zijn als met Blanco de van oorsprong grootste ploeg van Nederland verdwijnt  en de schade is helemaal niet te overzien als ook Vacansoleil-DCM ophoudt te bestaan. De meeste moeite zou ik ermee hebben dat het verdwijnen van een team of meerdere teams te maken zou hebben met problemen van vroeger. Deze generatie heeft volgens mij laten zien dat zij de toekomst van het wielrennen op een andere manier in willen gaan, moeten zij dan het slachtoffer worden van de dopingaffaires uit het verleden? Dat mag gewoon niet gebeuren.”

Verantwoorde resultaten

Volgens Traksel – maandag aanwezig bij het najaarscongres van de KNWU - staat de renners zelf maar één ding te doen. “Laten zien dat ze op een verantwoorde manier ook resultaten kunnen rijden. Door aan te vallen, door te winnen ook. Zodat het publiek, de media en mogelijke sponsors zien dat de wielersport de moeite van het investeren waard is.”

Foto: (C) Sportfoto

 


Eerder...

Nieuws Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl