Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Dijk wint proloog Gracia Orlova

Woensdag 24 april 2013

Women - Ellen van Dijk heeft de proloog van Gracia Orlova gewonnen. Door de winst in de 2.2 kilometer lange openingstijdrit greep de tijdritspecialiste van Specialized-Lululemon ook de leiding in het algmeen klassement van deze Tsjechische rittenwedstrijd.

Van Dijk's ploeggenote Lisa Brennauer werd tweede, Alexandra Burchenkova derde. Evelyn Stevens - terug van een blessure - was de derde renster van Specialized-Lululemon in de top-4. Anouska Koster (Futurumshop.nl) was overigens 19e. Van Dijk was vorig jaar ook al de snelste in deze proloog in Havirov. Ze sprak achteraf van een mooi parcours. "Het was een kilometer rechtdoor, enkele technische bochten en dan weer een kilometer rechtdoor terug.''Van Dijk leek weer in topconditie hoewel ze zich voor de vorige wedstrijd afmeldde. "Het schrappen van de Omloop van Borsele had vooral met vermoeidheid te maken. Dit is mijn laatste wedstrijd waarna ik een heel geslaagd voorseizoen aflsuit en even gas terug neem voor de tweede helft van het jaar."

Goede klimsters aanwezig

Voor het eindklassement maakt Van Dijk zich niet heel veel illusies. "Er zijn hier goede klimsters aanwezig, zoals mijn teamgenoot Evelyn Stevens, Emma Pooley, Fabiana Luperini en Alena Amialiusik, dus ik verwacht dat ik in de lastige klimmen hier te kort kom voor het algemeen klassement. Maar ik ga mijn best doen en zien hoe ver ik kom!"

 Foto: (C) Sportfoto

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl