Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Oranje net naast de medailles op WK Baan

Donderdag 21 februari 2013

Track - Jenning Huizenga realiseerde op het WK Baan de vijfde tijd op de individuele achtervolging. Tim Veldt deed het op de scratch nog een plek beter met een vierde plaats. Daarmee was de oranje baanploeg dicht bij de medailles. 

Huizenga startte op het WK met als doel de aansluiting met de wereldtop te maken. De Fries bleef met zijn tijd van 4.22.785 een halve seconde verwijderd van de vierde plaats, die recht had gegeven op een duel om de bronzen medaille. Huizenga vertelde na het behalen van zijn nationale titel in Apeldoorn dat dit WK een belangrijk doel voor hem zou worden. "Ik wil graag een topklassering neerzetten op de snelle baan in Minsk.'' Op het WK achtervolging in 2008 reikte hij tot een zilveren medaille. Huizenga - die vertrok bij het Rabobank Development Team - zoekt pas na het WK een nieuwe wegploeg. Dion Beukeboom (De Rijke-Shanks) realiseerde op zijn eerste WK een achttiende plaats op de individuele achtervolging.

Tim Veldt greep op de scratch net naast het eremetaal. Hij verloor de sprint om de derde plaats en moest genoegen nemen met de ondankbare vierde stek. De jonge teamsprintploeg realiseerde in Minsk een tiende plaats. Jeffrey Hoogland, Hugo Haak en Matthijs Buchli kwamen tot een tijd van 45,097. Daarmee bleven zij - zoals verwacht - ver van de strijd om goud, zilver en brons verwijderd.Eerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl