Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Omloop der Kempen naar nationale kalender

Maandag 09 maart 2015

Elite men - De 67ste Simac Omloop der Kempen wordt dit jaar als een nationale wedstrijd verreden. De begroting die nodig is om de huidige internationale UCI 1.2 status te behouden, wordt op dit moment niet meer haalbaar geacht door de organiserende Stichting.

"Het voelt absoluut niet goed om een tandje terug te moeten schakelen, maar we moeten onszelf wel in de spiegel aan kunnen blijven kijken", vertelt voorzitter Selma Koegler in een verklaring van de organisatie. Wedstrijdleider en medebestuurslid John van den Akker: "Het financiële verschil tussen nationaal en internationaal is aanzienlijk. Denk bijvoorbeeld aan vergoedingen voor de ploegen, de startgelden en het prijzengeld. Consequentie van het terugschakelen, is dat er een beperkter aantal buitenlandse ploegen mogen starten op 24 mei op de Dorpstraat in Veldhoven. De Omloop heeft al jaren een uitstekende reputatie bij de renners, volgers, jury en het publiek.

Wielermonument moet blijven

Van den Akker is overtuigd dat de Omloop een sterk deelnemersveld zal hebben in mei. "Dat is in het verleden al meer dan eens bewezen. De Omloop heeft een naam om U tegen te zeggen en iedereen die zichzelf wielrenner noemt in ons land wil die wedstrijd maar al te graag op het palmares hebben staan."  Een tandje terugschakelen, betekent niet dat we nooit meer op kunnen schakelen. Het wielermonument, de op één na oudste wielerklassieker van Nederland, mag wat ons betreft nooit van de kalender verdwijnen!"

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl