Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kung wint Volta Limburg Classic

Zaterdag 04 april 2015

Elite men - Stefan Kung heeft de Volta Limburg Classic op zijn naam gebracht. De Zwitser van BMC reed op vijftien kilometer weg uit een kopgroep en hield solo stand tot op de streep in Eijsden. Wilco Kelderman (Lotto-Jumbo) was op de achtste plaats de beste Nederlander.

Steven Kruijswijk eindigde ook in de top 10. Toch was het de andere WorldTour-formatie BMC - met een jonge ploeg naar Limburg gekomen - die twee man op het podium wist te krijgenKung kreeg naast Maciej Paterski van CCC en ploeggenoot Dylan Teuns mee op het podium. Kung, vorig jaar Europees kampioen en derde op het WK Tijdrijden voor beloften - is aan zijn eerste seizoen bij de profs bezig en boekte in Limburg zijn eerste zege. "We hadden het parcours met de ploeg heel goed verkend, met name de laatste twintig kilometer zaten helemaal in mijn hoofd. Tijdrijden is mijn specialiteit en ik heb de finale van deze wedstrijd als een rit tegen de klok aangepakt. Lindeman wilde niet meer mee rijden en toen besloot ik een solo aan te gaan. Ik had de bochten en heuvels in mijn hoofd en ben volle bak doorgegaan zonder meer om te kijken." Kung richt zich nu op Parijs-Roubaix en hoopt in een aantal tijdritten te imponeren. "Het zou mooi zijn als ik ooit in de Amstel Gold Race nog eens van voren mee kan doen, de heuvels hier liggen me, sommigen zijn wel wat steil, maar gelukkig duren ze niet te lang."

Lindeman baalt

Lindeman baalde na afloop dat hij in de allerlaatste kilometers een podiumplaats in rook op zag gaan. Waar Kung stand hield, werd hij voorbij gereden door een groep van zeven achtervolgers met Kruijswijk, Kelderman en Cunego. "Ik was na een dag in de aanval aardig kapot en Kung was duidelijk frisser in de finale gearriveerd. Daarom gokte ik op het mee rijden in zijn wiel, je moet ook een beetje pokeren, maar hij was te sterk. Jammer dat er net niet meer inzat voor me, maar kijk toch terug op een dag waar ik voor de aanval ben gegaan en gestreden heb tot het einde. Het nieuwe parcours vond ik bovendien een schot in de roos, dit is echt gemaakt voor de aanvallers. Ik denk dat het voor met name jonge renners een mooie kennismaking kan zijn met het terrein hier in Limburg."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl