Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Advocaat Rasmussen: 'Getuigenis Dekker voegt te weinig toe'

Vrijdag 22 februari 2013

Elite men - Thomas Dekker wordt niet meer opgeroepen om te komen getuigen in de beroepszaak van Michael Rasmussen tegen Rabobank. De renner van Garmin-Sharp zou 7 maart in het de rechtbank in Arnhem verschijnen op verzoek van de advocaat van Rasmussen, André Brantjes. 'Maar bij nader inzien denk ik dat een getuigenis van Dekker te weinig toevoegt', aldus de raadsman.

Rabobank haalde Rasmussen op 25 juli 2007 in de gele trui uit de Tour de France en ontsloeg hem op staande voet, omdat duidelijk werd dat de Deen had gelogen over zijn whereabouts. Rasmussen vocht zijn ontslag aan omdat de ploeg volgens hem al veel eerder op de hoogte was van het het feit dat Rasmussen zich niet in Mexico had voorbereid op de Tour de France, maar in Italië. Rasmussen werd in 2008 in het gelijkgesteld door de rechtbank in Utrecht. Hij kreeg 700.000 euro toegewezen, maar zowel de renner als Rabobank zijn tegen die uitspraak in beroep gegaan. Rasmussen wil meer 5,8 miljoen euro, Rabobank wil niets overmaken aan de voormalige renner.

Thomas Dekker, die ook deel uitmaakte van de Tourselectie in 2007, zou volgens kamp-Rasmussen moeten kunnen beamen dat de ploegleiding al eerder dan 25 juli wist dat Rasmussen had gelogen over zijn verblijfplaats. Nu blijkt zijn getuigenis niet meer nodig. In plaats van Dekker roept Brantjes Henri van der Aat op, die betrokken was bij het crisisteam van Rabobank tijdens die Tour. Dat komt Dekker goed uit, want hij start 6 maart in de Tirreno-Adriatico.

Foto: (c) SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl