Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Westra focust nu op Tour of California

Maandag 29 april 2013

Elite men - Na een geslaagde Tour de Romandie, waarin hij vierde werd in de slottijdrit, focust Lieuwe Westra zich nu op de Tour of California. Voor de renner van Vacansoleil-DCM wordt het zijn debuut in de Amerikaanse ronde. ‘Een koers die me moet liggen.’

“Ik heb veel verhalen over die ronde gehoord en dat heeft mijn interesse aangewakkerd”, zegt Westra op zijn website over de Tour of California, vorig jaar nog gewonnen door Robert Gesink. “Ik kan niet wachten om er zelf naartoe te gaan en het allemaal te beleven. Het wordt een erg mooie wedstrijd denk ik, en eentje die me moet liggen. Er zit een tijdrit in waar ik weer het beste van mezelf ga geven. In Romandië merkte ik dat het gevoel elke dag beter wordt, dus ook in Amerika hoop ik weer mee te doen om de prijzen.”

Goed gevoel over Romandië
Westra eindigde als vijftiende in het eindklassement in de Ronde van Romandië en sloot de Zwitserse WorldTour-koers af met de vierde plaats in de tijdrit. "Het geeft me een goed gevoel om in dit peloton opnieuw te laten zien dat ik in de top mee kan doen. Doordat ik bergop net wat tekort kwam is het geen absolute topklassering geworden, maar wel een waar ik tevreden over mag zijn. In de tijdrit geef ik iets meer dan een halve minuut toe op de winnaar, Tony Martin, en eindig bijna gelijk met eindwinnaar Chris Froome. Daar mag ik heel erg tevreden mee zijn.”

 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl