Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Blanco: ‘Torenhoge ambities voor Giro’

Woensdag 01 mei 2013

Elite men - Blanco Pro Cycling reist, zo formuleert de ploeg het zelf, met torenhoge ambities af naar de Giro d’Italia. De ploeg hoopt met Robert Gesink op een plaats bij de beste vijf, en eigenlijk op nog iets meer. ‘Met een schuin oog kijken we naar het podium’, aldus ploegleider Jan Boven.

“We gaan met positief gevoel naar Napels”, zegt Boven “De jongens die op hoogtestage zijn geweest, hebben bewezen dat ze in orde zijn. Kijk naar Stef Clement die in Romandië drie keer top tien rijdt en Wilco Kelderman die de witte trui pakt en vijfde wordt in het algemeen klassement. Met Robert mikken we op een plek in de top vijf van het algemeen klassement. En met een schuin oog kijken we zelfs naar het podium.”

Klassieke wegkapiteins
Blanco neemt ook drie klassiekermannen mee naar Italië: Paul Martens, Maarten Wynants en Maarten Tjallingii. Boven: “Als het onze ambities in het algemeen klassement niet bijt, kunnen we met Paul op de lastigere sprintaankomsten misschien wat doen. We hebben in Romandië geoefend op finales rijden en dat ging heel goed. Beide Maartens zullen als wegkapitein fungeren.”

Foto (c): Sirotti

Doe mee met de Giro-poule van CyclingOnline.nl en win mooie prijzen >>Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl