Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Lotto-Jumbo met zeven Nederlanders naar de Giro

Maandag 04 mei 2015

Elite men - Lotto-Jumbo stelt zeven Nederlanders op voor de Giro d'Italia. Kopmannen zijn Steven Kruijswijk (voor het klassement) en sprinter Moreno Hofland. Ook Rick Flens, Martijn Keizer, Nick van der Lijke, Bert-Jan Lindeman en Maarten Tjallingii zijn van de partij.

George Bennett en Robert Wagner maken de selectie compleet. Met deze bevestiging is Nederland zeker van tien deelnemers in de Giro. Ook Tom Stamsnijder (Giant-Alpecin), Pieter Weening (Orica-GreenEdge) en Stef Clement (IAM Cycling) zijn al benoemd door hun team. Ploegleider Jan Boven heeft veel vertrouwen in kopman Steven Kruijswijk. “Een top tienklassering is een mooie uitdaging voor Steven. Hij heeft in het verleden al bewezen dat hij dat kan. Dit jaar staan er echter wel weer een paar extra toppers aan de start. De voorbereiding van Steven is goed verlopen. Hij heeft zich op hoogte klaargestoomd, net als in 2011 toen hij achtste werd. Steven is een rustige kopman, die goed ergens naar toe kan werken. Wij gaan als ploeg voor hem een ontspannen sfeer creëren en elke dag een plan bedenken.” Boven weet dat het winnen van een etappe een hele uitdaging wordt. Samen met Frans Maassen en zijn renners gaat hij er alles aan doen. “Het voorjaar van Moreno is anders gelopen dan gehoopt. Dat is jammer, maar voor de Giro drijft dat hem om te laten zien wat hij kan. In de jacht op een etappezege kunnen we zijn snelheid goed gebruiken. George Bennett en Martijn Keizer hebben zich net als Steven op hoogte goed voor kunnen bereiden. Daarnaast hebben we ook nog enkele sterke mannen met het voorjaar in de benen.”

Foto: © Sportfoto

Speel mee met ons Giro-Spel en win VIP-kaarten voor het NK Emmen, een gesigneerd shirt van Lampre-Merida of Viva Emilia!



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl