Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Bijna alle prijzen voor Rabobank in Bretagne

Woensdag 01 mei 2013

Elite men - Rabobank Development Team heeft de Tour de Bretagne met heel wat prijzen afgesloten. Dylan van Baarle (vierde in de slotrit) won het combinatieklassement, de bergtrui en het tussensprintklassement. Nick van der Lijke legde beslag op de jongerentrui en eindigde als tweede in de eindstand achter de Oostenrijker Riccardo Zoidl.

In de laatste rit (Huelgoat-Quimperlé) moesten de renners onder andere drie grindstroken en zes beklimmingen over. Van Baarle sprong bij de tweede grindstrook weg met de Belg Alaphilippe. De Fransman Perichon maakte de oversteek en in de voorlaatste ronde kwam ook Zoidl nog terug met Fabian Schmidt. Perichon pakte de dagzege, Van Baarle werd vierde en verzekerde zich dankzij zijn aanval van diverse klassementen.

Van Dongen trots op ploeg
Nick van der Lijke kwam op 16 seconden binnen en verdedigde zijn tweede plaats in het algemeen klassement. Bovendien won de 21-jarige renner de jongerentrui. Dankzij de collectief sterke prestatie was ook het ploegenklassement voor de Nederlandse formatie. “We winnen bijna alles, behalve de hoofdprijs”, blikt ploegleider Arthur van Dongen terug. “De Tour de Bretagne is één van de hoogst aangeschreven 2.2-wedstrijden in de wereld, dan mag je zeker tevreden zijn met deze resultaten. Als ploeg hebben we heel sterk gereden, ik ben trots op die jongens.”

 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl