Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Giro: Gesink schuwt favorietenrol niet

Donderdag 02 mei 2013

Elite men - Twee dagen voordat de Giro d’Italia losbarst, nodigde de organisatie van de Italiaanse wielerronde een groepje toprenners uit om met de internationale pers te praten. Robert Gesink was van de partij, de renner van Blanco wordt ook internationaal gezien als één van de favorieten. Een rol die hij overigens niet schuwt. ‘Ik ben ervan overtuigd dat ik hoog moet kunnen eindigen.’

Het waren niet de minsten die donderdagmiddag mochten aanschuiven bij de persconferentie in Napels. Gesink werd geflankeerd door titelverdediger Ryder Hesjedal, Tour-winnaar Bradley Wiggins, Cadel Evans (winnaar Tour 2011), Vincenzo Nibali (winnaar Vuelta 2010), Samuel Sanchez (Olympisch kampioen 2008) en Michele Scarponi (winnaar Giro 2011).

Hoge verwachtingen
Gesink gaat zaterdag met hoge verwachtingen van start. “Een voorspelling doen, blijft moeilijk”, zei Gesink al eerder tegen CyclingOnline.nl. “Maar ik ga proberen het podium te halen. Dat klinkt ambitieus, maar dat mag ook vind ik. Ik ben al eens vijfde geworden in de Tour de France, dan heb je het ook in je om in de Giro voor het podium te gaan. Vorig jaar won Ryder Hesjedal de Giro. Een ontzettend knappe prestatie, maar het zette me aan het denken. Ryder en ik zijn vergelijkbaar qua niveau. Ik zeg niet dat ik de Giro ga winnen, maar ik raakte er wel van overtuigd dat ik hoog moet kunnen eindigen.”

Foto (c): RCSEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl