Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kruijswijk stijgt in klassement Giro: zevende

Zaterdag 30 mei 2015

Elite men - Steven Kruijswijk deed met opnieuw een vijfde plaats in de etappe naar Sestrieres goede zaken in het klassement: de Nederlander van Lotto-Jumbo steeg naar de zevende plaats in het klassement. Wel moest de Brabander definitief afscheid nemen van het uitzicht op de bergtrui.

De ritwinst ging voor de tweede dag op rij naar Fabio Aru. De Italiaan van Astana reed in de slotklim weg uit een kopgroep van vijf, waaruit Kruijswijk in de slotfase moest lossen. Alberto Contador was daar al niet meer bij. De Spanjaard verloor op de voorlaatste klim - de Finestre - de aansluiting met de concurrentie. De marge was voldoende om morgen in het roze te starten in de slotrit. 

Daarmee haalt de klimmer zijn voorafgestelde doelstelling. “Het was mijn ambitie om in de top-10 van het eindklassement te eindigen”, gaf hij aan. “Dat is op een hele mooie manier gelukt. Ik heb dan wel geen rit gewonnen, maar wel veel ereplaatsen behaald. Daar ben ik blij mee. Helaas kwam ik vandaag tekort om ook het bergklassement nog te winnen. Het was zaak om Visconti en Intxausti eraf te rijden. Dat lukte, maar je weet dat het daarnaast gewoon koers is en dat de rest geen rekening houdt met jouw ambities om de bergtrui te winnen. Maar het was een hele mooie Giro voor mij. Ik denk dat het de mensen in Nederland heeft aangesproken en ik ben blij dat ik daarvoor heb kunnen zorgen.”

Foto: © Sportfoto/Oscar de Waele 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl