Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Boels-Dolmans wil lijn doortrekken in Giro Rosa

Dinsdag 30 juni 2015

Women - In de afgelopen periode liet het Boels-Dolmans Cycling Team nadrukkelijk van zich horen met de zeges van Lizzie Armitstead in de Boels Rental Hills Classic, de Philly Classic (WB) en op het Engels kampioenschap. Ook Christine Majerus (die net als Armitstead een rit won in de Women’s Tour of Britain), Amalie Dideriksen en Demi de Jong veroverden een nationale titel.  Danny Stam is dan ook een tevreden ploegleider.

“We hadden naar deze periode toe gepiekt, maar ik moet toegeven dat het wel heel geweldig heeft uitgepakt voor onze ploeg. Ook de nationale kampioenschappen verliepen goed. Lizzie, Amalie en Christine wonnen zoals gehoopt en Demi de Jong redde met de beloftentitel in Nederland ons kampioenschap. We plukken dit seizoen de vruchten van een beperkt programma, waarin we eigenlijk altijd voor de winst willen rijden. Ook de komende periode is dat zo en de Giro Rosa is ons doel geworden voor juli.”

Selectie 

Stam neemt Evelyn Stevens, Megan Guarnier, Chantal Blaak, Lizzie Armitstead, Ellen van Dijk, Romy Kasper, Kasia Pawlowska en Demi de Jong mee naar de Giro Rosa, die vrijdag begint met een korte proloog in de Sloveense hoofdstad Ljubljana.  “Megan en Evelyn zijn onze troeven voor het klassement. Het wordt een pittige Giro Rosa met het zwaartepunt letterlijk en figuurlijk aan het einde van de ronde. Megan was vorig jaar zevende en ik denk dat ze dit resultaat verbeteren kan. Ook omdat we als team een sterker blok kunnen neerzetten met ook Evelyn Stevens nog naast haar. We zetten dan ook in op het podium. Dat betekent niet dat we ons alleen daar maar op focussen, ik denk dat er voor alle rensters ook kansen liggen om voor de dagzege te gaan.”

Foto: © Rudie Ottens

  



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl