Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Fabian Cancellara skipt Eneco Tour

Woensdag 05 augustus 2015

Elite men - Fabian Cancellara doet niet mee aan de Eneco Tour. Dat heeft zijn ploeg Trek vanacht laten weten. De Zwitser is nog niet voldoende hersteld om - zoals gepland - in Bolsward van start te gaan maandag. In plaats daarvan maakt hij zijn rentree in de Vuelta.

"De Eneco Tour komt te vroeg voor me. Ik heb nog steeds pijn als ik een fikse training afwerk. Ik was er graag bij geweest, maar mijn lijf is er nog niet klaar voor" aldus Cancellara die in de Tour twee rugwervels brak.

Met Lars Boom en Tim Wellens komen er twee ex-winnaars van de Eneco Tour aan de start. Ook enkele sterkhouders uit de afgelopen Ronde van Frankrijk zijn van de partij: Greg Van Avermaet klopte op een knappe manier Sagan in de 13de etappe in Rodez en was ook afgelopen weekend de morele winnaar van de klassieker San Sebastian. Simon Geschke won de loodzware Alpenrit op Pra Loup en komt de kleuren van Giant Alpecin verdedigen. André Greipel mocht maar liefst 4 keer de handen in de lucht steken. Uiteraard zakken er ook heel wat renners met klassementsambities af naar Friesland. Tom Jelte Slagter, Christian Langeveld, Wilco Kelderman, Tim Wellens (winnaar 2014) , Tiesj Benoot, Sylvain Chavanel, Philippe Gilbert, Greg Van Avermaet, Julian Alaphilippe, Fabian Cancellara, Ian Stannard, Tom Boonen, Niki Terpstra, Jan Bakelants, Bjorn Leukemans en Simon Spilak mogen allemaal mikken op een goed eindklassement.

GOUDEN KILOMETER

Een  nieuwigheid dit jaar is de invoering van de Gouden Kilometer. Koersdirecteur Rob Discart geeft een woordje uitleg. "Het is eigenlijk een zeer eenvoudig concept. Op ongeveer 20 km van het einde van de etappes in lijn worden de drie Eneco tussensprints georganiseerd over een afstand van +/- 1 km. Gezien er voor elke tussensprint telkens bonificaties te verdienen zijn, nl 3 - 2 - en 1 betekent dit dat er samengeteld 9s - 6s - 3 s bonificaties te verdienen zijn over deze kilometer. Als we naar de ganse Eneco Tour kijken zijn dit in totaal 54 boni-seconden tijdens de Gouden Kilometer. Wanneer we even kijken naar de tijdsverschillen in het algemeen klassement tussen de eerste drie of vier renners van de vorige edities zijn er dus veel seconden te winnen waarmee de klassementsrijders kunnen er dus duidelijk hun voordeel doen."

Foto: © ASOEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl